17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on april 5th, 2019 | by Sofie Paisley

0

Malmøs nye borgmester for funktionsstøtte glæder sig over flertal for Malmømetro

2019-04-05:

Malmøs nye borgmester for funktionsstøtte Roko Kursar (Liberalerna) vil have at København og Malmø ska være ligestillede samarbejdsbyer. Foto: News Øresund – Anna Palmehag

Liberalerna har længe været fortalere for metro i Malmø. Roko Kursar, partiets formand i Malmø og siden sidste efterår borgmester for funktionsstøtte, ser derfor positivt på at en majoritet i byrådet nu vil satse på en Øresundsmetro som fortsætter ind under byen.

Roko Kursar fremhæver vigtigheden af at satse på Øresundssamarbejdet, ikke mindst mellem Malmø og København og derefter videre til Hamburg.

– Hvis man ikke får rykket hurtigt på at udvikle de her muligheder som internationalt samarbejde i globaliseringens æra giver, tror jeg man kommer bagud i forhold til andre byer og regioner i verden. Men vi skal ikke ende som en baggård til København, men en ligestillet samarbejdsby, siger han til News Øresund.

Roko Kursar har selv erfaring med at nærheden mellem landene kan give muligheder. I en periode da han var arbejdsløs og fik socialbidrag efter at være flyttet hjem til Malmø, fra et udenlandsophold, fik han sit første job i Danmark.

– Men vi har ikke udnyttet de muligheder godt nok. Og de 15-20 minutter man havde sparet på at tage Øresundsmetro i stedet for broen betyder ekstremt meget i arbejdspendlingstid. Det ved vi ud fra de minutter som blev talt i tiden med grænsekontroller, hvor meget det er værd og hvor meget det skadede vores arbejdspendling, siger han.

Nu er den fjerde etape af undersøgelsen af en Øresundsmetro mellem Malmø og København i gang, og  Roko Kursar vil gerne se at en sådan forbindelse fortsætter videre ind under Malmø. Op til valget i fjord gik også Socialdemokraterna i Malmø ud med at de vil have at byen skal have en metro i form af en forlænget Øresundsmetro, et spørgsmål som er blevet fremhævet  i godt ti år af Liberalerna og som også de øvrige borgerlige partier har støttet op om.

– Jeg er meget glad for at en overvejende majoritet af byrådets partier støtter dette i dag. Vi er inde i planlægningsarbejde og forhåbentlig skruer de op for arbejdet med at finde nye finansieringsmodeller i år, siger han.

Fakta: Malmø styres af Socialdemokraterna og Liberalerna
Valget i 2018 ledte til langtrukne forhandlinger om den kommunale magten i Malmø. Resultatet blev at Socialdemokraterna og Liberalerna styrer sammen, med støtte fra Miljöpartiet. Det er første gang siden 1994 at et parti til højre i svensk politik er med i den styrende koalitionen i Malmø. Det er også første gang nogensinde at Socialdemokraterna og Liberalerna styrer Malmø tilsammen.

(Anna Palmehag – News Øresund)

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑