21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on januar 21st, 2019 | by Nicklas Andersen

0

Malmøs nye politiskole har første undervisningstimer i dag

2019-01-21:

Lovens lange arm kan snart strække sig lidt længere, efter der for første gang er blevet åbnet en politiskole i Malmø gennem Malmø Universitet. Foto: News Øresund

Mandag d. 21. januar 2019 blev dagen, hvor 96 studerende for første gang tog til skolebænken i Malmøs nye politiskole. Skolen er en del af Malmø Universitet, hvor undervisningen også vil foregå til at starte med, indtil efteråret hvor nye lokaler i Västra Hamnen står klar.

Lovens lange arm kan snart strække sig lidt længere, efter der for første gang er blevet åbnet en politiskole i Malmø med Malmø Universitet som ansvarlig uddannelsesinstitution.

Den nye politiskole har på sit første semester fået 96 studerende ind, skriver Sveriges Radio.

Og her vil skolen gøre, hvad den kan, for at sikre, at de 96 nye studerende klædes godt på til livet som betjent, der i stigende grad præges af mere og mere kompleks kriminalitet, mener Carolina Mellgren, docent samt ansvarlig for politiprogrammet på Malmø Universitet i en pressemeddelelse.

– Vi vurderer, at det er af største betydning, at vores fremtidige politibetjente opnår de rette kompetencer for at møde problemer såsom grov kriminalitet, der eksisterer her i Malmø og i resten af landet, siger Caroline Mellgren, docent samt ansvarlig for politiprogrammet på Malmø Universitet i en pressemeddelelse.

Den overordnede strategi for Malmø Universitets nye politiskole er trefoldig, fortsætter docenten Caroline Mellgren. For det første skal uddannelsen være forskningsbaseret. For det andet skal de studerende oplæres i magtstrukturer. For det tredje skal uddannelsen være mere mangfoldig: flere studerende med udenlandsk baggrund samt flere kvindelige studerende.

– Vi tror, at det vil give fremtidens politibetjente endnu bedre forudsætninger for at møde den kun mere komplekse kriminalitet, siger Caroline Mellgren.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑