Følg os på

Life Science

Malmøs største life science-virksomhed vinder retsligt forløb – kan nu tredoble fabrikskapaciteten

Publiseret

 

PolyPeptide Laboratories beskæftiger omkring 300 ansatte i Limhamn-kvarteret i Malmø. Foto: News Øresund

PolyPeptide Laboratories AB i Malmø får bedre muligheder for at vækste i årene frem. Det sker efter, at en domstol i Stockholm har sikret virksomhedens ret til at udvide produktionsvolumen i byen. Den 29. april forventer moderselskabet tilmed at børsnotere sig i Schweiz.

PolyPeptide Laboratories AB fået lov til at øge produktionskapaciteten i Limhamn i Malmø. Virksomheden udvikler og fremstiller peptider på opdrag til blandt andet den globale lægemiddelsindustri.

Tilladelsen, som blev givet den 23. marts ved Mark- og miljøoverdomstolen i Stockholm, gør, at virksomheden fremover kan producere 1000 kg lægemiddelssubstans om året i Malmø. I dag ligger produktionskapaciteten på 300 kg om året, hvilket påvirkede virksomhedens vækstmuligheder i Malmø.

– Godkendelsen betyder, at vi kan fortsætte den stigende vækst i Malmø-forretningen, som vi har gjort de seneste 8 år, siger Michael Stäheli, der er Head of Investor Relations and Corporate Communications i PolyPeptide Group, til News Øresund.

Tilladelsen til at udvide produktionskapaciteten har været fem år undervejs under to prøvningsprocesser, hvor PolyPeptide har været i et retsligt forløb med Länsstyrelsen.

– Vi fik godkendelsen gennem retten, da Länsstyrelsen ikke godkendte vores ansøgning. Først vandt vi sagen ved retten i Växjö, og Länsstyrelsen appellerede denne afgørelse til en højere domstol i Stockholm, hvor vi også vandt sagen, og tilladelsen til at udvide op til 1000 kg blev givet, siger Michael Stäheli.

Et forløb, som Länsstyrelsen bekræfter.

Med tilladelsen på plads, forventer PolyPeptide Laboratories AB at ansætte flere medarbejdere i Malmø, men at rekrutteringen ikke vil være proportional med volumenforøgelsen på grund af forhold som automatisering og digitalisering, fortæller Michael Stäheli.

Med knap 300 ansatte er PolyPeptide Laboratories AB Malmøs største, private life science-virksomhed, ifølge brancherapporten Life Science in Skåne, som det danske-svenske videnscenter Øresundsinstituttet står bag.

I sidste uge meddelte moderselskabet, PolyPeptide Group, der globalt beskæftiger 900 medarbejdere, at virksomheden vil børsnotere sig i Schweiz for at accelerere tilvæksten. Det skal efter planen ske den 29. april 2021.

Virksomheden vil ikke oplyse, hvor meget kapital, de forventer at rejse ved børsnoteringen, ligesom selskabet heller ønsker at oplyse, hvor meget de planlægger at investere i Malmø-anlægning i de kommende år.

– Vi har en langsigtet plan, der fører os til 1000 kg pr. år, som vi gennemgår i øjeblikket, siger Michael Stäheli.

PolyPeptide har historiske rødder til det globale medicinalfirma Ferring Pharmaceuticals, som blev stiftet i Malmø i 1950. PolyPeptide er fortsat ejet via stiftelse af Frederik Paulsen Jr, som er søn til grundlæggeren af Ferring, Frederik Paulsen. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2021 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur22. oktober 2021

Ny undersøgelse viser mulige stationsplaceringer i Malmø for en Øresundsmetro

En Øresundsmetro mellem Malmø og København kunne også resultere i et metrosystem inde i Malmø. Der undersøges nu tre mulige...

Arbejdsmarked22. oktober 2021

600 svenske jobsøgende og 15 danske virksomheder ventes til jobmesse den 27. oktober

Onsdag den 27. oktober afholdes der en dansk-svensk jobmesse i Hyllie i Malmø, hvor der forventes at omkring 600 svenske...

Ejendomme22. oktober 2021

141 meter høj bygning kan blive realitet i Lund

I Lund er der planer om at opføre en 141 meter høj bygning til hotel og lejligheder på det næsthøjeste...

Infrastruktur22. oktober 2021

Fritidstrafikken over Øresundsbron er fortsat i bedring

Trafikken over Øresundsbron er fortsat i bedring og nærmer sig niveauet fra før coronapandemien. I uge 41 var fritidstrafikken over...

Interviews21. oktober 2021

Tidsperspektivet i lufthavnen blev ændret fra år til uger

I løbet af tre uger i begyndelsen af coronapandemien faldt indtægterne og passagertallet i Københavns lufthavn til fem procent af...

Politics22. oktober 2021

Sveriges regering præsenterer ny strategi for at styrke turistindustrien

Mandag præsenterede regeringen en ny turismestrategi, der skal styrke samarbejdet mellem aktørerne i turistbranchen. Sverige vil igen være et attraktivt...

Erhverv22. oktober 2021

Volvo Cars børsnoteres på Nasdaq i Stockholm

Den svenske bilproducent Volvo Cars, der er ejet af kinesiske Geely, vil blive noteret på Nasdaq-børsen i Stockholm den 28....

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.