Følg os på

Life Science

Malmøs største life science-virksomhed vinder retsligt forløb – kan nu tredoble fabrikskapaciteten

Publiseret

 

PolyPeptide Laboratories beskæftiger omkring 300 ansatte i Limhamn-kvarteret i Malmø. Foto: News Øresund

PolyPeptide Laboratories AB i Malmø får bedre muligheder for at vækste i årene frem. Det sker efter, at en domstol i Stockholm har sikret virksomhedens ret til at udvide produktionsvolumen i byen. Den 29. april forventer moderselskabet tilmed at børsnotere sig i Schweiz.

PolyPeptide Laboratories AB fået lov til at øge produktionskapaciteten i Limhamn i Malmø. Virksomheden udvikler og fremstiller peptider på opdrag til blandt andet den globale lægemiddelsindustri.

Tilladelsen, som blev givet den 23. marts ved Mark- og miljøoverdomstolen i Stockholm, gør, at virksomheden fremover kan producere 1000 kg lægemiddelssubstans om året i Malmø. I dag ligger produktionskapaciteten på 300 kg om året, hvilket påvirkede virksomhedens vækstmuligheder i Malmø.

– Godkendelsen betyder, at vi kan fortsætte den stigende vækst i Malmø-forretningen, som vi har gjort de seneste 8 år, siger Michael Stäheli, der er Head of Investor Relations and Corporate Communications i PolyPeptide Group, til News Øresund.

Tilladelsen til at udvide produktionskapaciteten har været fem år undervejs under to prøvningsprocesser, hvor PolyPeptide har været i et retsligt forløb med Länsstyrelsen.

– Vi fik godkendelsen gennem retten, da Länsstyrelsen ikke godkendte vores ansøgning. Først vandt vi sagen ved retten i Växjö, og Länsstyrelsen appellerede denne afgørelse til en højere domstol i Stockholm, hvor vi også vandt sagen, og tilladelsen til at udvide op til 1000 kg blev givet, siger Michael Stäheli.

Et forløb, som Länsstyrelsen bekræfter.

Med tilladelsen på plads, forventer PolyPeptide Laboratories AB at ansætte flere medarbejdere i Malmø, men at rekrutteringen ikke vil være proportional med volumenforøgelsen på grund af forhold som automatisering og digitalisering, fortæller Michael Stäheli.

Med knap 300 ansatte er PolyPeptide Laboratories AB Malmøs største, private life science-virksomhed, ifølge brancherapporten Life Science in Skåne, som det danske-svenske videnscenter Øresundsinstituttet står bag.

I sidste uge meddelte moderselskabet, PolyPeptide Group, der globalt beskæftiger 900 medarbejdere, at virksomheden vil børsnotere sig i Schweiz for at accelerere tilvæksten. Det skal efter planen ske den 29. april 2021.

Virksomheden vil ikke oplyse, hvor meget kapital, de forventer at rejse ved børsnoteringen, ligesom selskabet heller ønsker at oplyse, hvor meget de planlægger at investere i Malmø-anlægning i de kommende år.

– Vi har en langsigtet plan, der fører os til 1000 kg pr. år, som vi gennemgår i øjeblikket, siger Michael Stäheli.

PolyPeptide har historiske rødder til det globale medicinalfirma Ferring Pharmaceuticals, som blev stiftet i Malmø i 1950. PolyPeptide er fortsat ejet via stiftelse af Frederik Paulsen Jr, som er søn til grundlæggeren af Ferring, Frederik Paulsen. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2021 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Politik08. juli 2024

Sveriges minister for nordisk samarbejde, Jessika Roswall (M), foreslået som ny EU-kommissær

Jessika Roswall (M), som ud over at være minister for nordisk samarbejde også er EU-minister, er blevet nomineret som ny...

Energi04. juli 2024

Grøn omstilling er størst, når syv samarbejdsprojekter deler 137 Interreg-millioner

Fem projekter inden for Grön Omställning, et inden for Hållbara Transporter et inden for Gränslös Arbetsmarknad skal dele 136,7 mio....

Samfund04. juli 2024

Konjunkturen i Øresundsregionen: Befolkningsprognoserne sænkes i både Sverige og Danmark – danskernes realløn er tilbage over niveauet fra før inflationskrisen

På begge sider af Øresund er befolkningsfremskrivningerne blevet nedjusteret. I Sverige skønnes dette at føre til et reduceret behov for...

Danmark04. juli 2024

EU-støtte til nye overhalingsspor ved Kalvebod, der øger muligheden for tung militær transport over Øresundsbroen

Muligheden for at transportere tunge militærkøretøjer over Øresundsbroen forbedres ved, at EU yder op til 319 mio. kr. i støtte...

Erhverv03. juli 2024

Svensk og dansk life science-industri får stadig større betydning for landenes økonomier

Life science-industrien står for næsten 10 pct. af Sveriges eksport, og i løbet af de seneste 10 år er den...

Infrastruktur04. juli 2024

Svenske Trafikverket: Ny Øresundsforbindelse er nødvendig i 2050, men intet forslag opfylder alle behov

Snart er det tid til at påbegynde arbejdet med en fremtidig ny forbindelse over Øresund; hvis den vel at mærke...

Infrastruktur04. juli 2024

Københavns overborgmester håber på en dansk-svensk undersøgelse af forbindelserne over Øresund – men afviser Landskronas forslag om en Europaspor-forbindelse til København

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), ser positivt på konklusionerne i Trafikverkets rapport om kapacitet og redundans over Øresund. Hun...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.