Følg os på

Samfund

“Malmøs udfordringer er ikke enestående, men kræver en bred palet af tiltag”

Publiseret

 

Martin Andersson har været formand for Malmøs vækstkommission og præsenterede hovedresultaterne af den endelige rapport på fredagens konference. Foto: News Øresund

54 forslag til initiativer præsenteres i den endelige rapport fra Malmøs vækstkommission. Det er ikke en løsning, der med et eller to snuptag kan tackle byens udfordringer, men derimod en bred palet, mener kommissionsformand Martin Andersson. Det stod klart, da den endelige rapport fra den uafhængige kommission blev præsenteret i Malmø fredag.

I 2013 blev Malmø-kommissionen, en uafhængig undersøgelse med fokus på social bæredygtig udvikling, præsenteret og kom med sin konklusion. Da beslutningen i 2021 blev truffet om at nedsætte en vækstkommission i Malmø med fokus på bæredygtig og inkluderende udvikling, indgik arbejdet med den tidligere kommission som inspiration.

 – Jeg vil gerne påpege, at Vækstkommissionen ikke var ment som en slags krisekommission; den blev nedsat, fordi vi gerne vil udrette mere. Der er meget, der peger i den rigtige retning, men vi ved også, at rigtig mange ikke får del i den positive udvikling, som Malmø har set. Vi ved også, at ved ikke at inkludere så udnyttes potentialet ikke fuldt ud, og vi maksimerer ikke alt det positive, som Malmø kan stå for. Vi vil gøre mere, og vi ønsker en by med mere ligeværdighed, sagde Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), formand for kommunalbestyrelsen i Malmø, på fredagens afsluttende konference for Vækstkommissionen og fortsatte:

– Malmøkommissionen havde en bred og stor opgave i, hvordan vi kan opbygge et mere lige Malmø med et stærkt fokus på sundhed, unge, socioøkonomiske forhold, magt og indflydelse. Her efter den endelige rapport kan jeg se, at vi har ændret meget i den måde, hvorpå vi arbejder i byen. Da vi sagde, at vi ville påtage os vækst, inkluderende vækst, føltes det naturligt at se lidt på den metode, vi har brugt før.

Onsdag besluttede kommunalbestyrelsen at sende den endelige rapport til høring hos kommunens forvaltninger, udvalg og virksomheder.

 – Efter høringsrunden vil vi beslutte, hvordan vi skal gribe det an. Jeg tror, vi vil se, at nogle af forslagene er ligetil, og at nogle kan skabe diskussion og konflikter om målet. Så handler det, som så meget andet i politik, om at prioritere, hvad gør vi først, og hvad er vores egen andel. En stor del af forslagene er ting, der kræver nationale reformer og andre tiltag, siger Katrin Stjernfelt Jammeh.

“Splittelse findes overalt”

Malmøs største udfordring er, at byen bliver delt i to og at få konsolideret de to fortællinger, siger kommissionens formand, Martin Andersson, der er professor ved Blekinge Institute of Tekniska Högskola og Lunds Universitet. Der er to historier om byen: Den handler dels om overgangen fra industri til vidensbaseret iværksætteri, men også om arbejdsløshed, eksklusion og segregering.

– I erhvervslivet går det godt, men hele byen er ikke involveret, sagde han.

Løsningen er ikke et enkelt tiltag, men flere, siger Martin Andersson.

Der er ikke et enkelt snuptag, der kan løse de problemer, som Malmø står over for, disse problemer er ikke enestående for Malmø. Malmø har visse unikke fordele, men problemer med inkluderende vækst er ikke enestående. Splittelse findes overalt. Det kræver en bred vifte af foranstaltninger på forskellige områder, sagde han.

Kommissionen har haft flere udfordringer i sit arbejde, sagde Martin Andersson. Blandt andet, at inkluderende og bæredygtig vækst ikke er veldefinerede begreber, at man i kommissionen skal nå til enighed om de foreslåede foranstaltninger, samt at arbejdet blev indledt midt under pandemien.

Blandt forslagene er der flere, som knytter sig til nærheden til København/Danmark og Nordtyskland. Her er der et unikt potentiale for Malmø baseret på byens geografiske placering, siger Martin Andersson.

– Femern Bælt-forbindelsen er ikke bygget endnu, men er en typisk investering, der giver masser af potentiale, som dog yderst sjældent realiseres automatisk. Forskningen taler om såkaldte aktiverende faktorer, perifere faktorer, der kan muliggøre fremskridt. Malmø har været god til det, hele investeringen i Hyllie er måde, hvorpå man kan realisere potentialet i Øresundsbroen og nærheden til København, sagde han.

Kommissionen indledte sit arbejde i marts 2021 og har bestået af 16 kommissærer, herunder formanden og chefsekretæren, men også referencegrupper og råd. Der er udarbejdet 11 vidensbaserede rapporter, siger chefsekretær Kristina Olsson.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Fakta: Handlingsforslag København/Danmark og Nordtyskland

Malmø bør styrke sin rolle som regional vækstmotor og lede samarbejdet med København

Fremme dansk repræsentation i bestyrelser

National indflydelse på tværregionale spørgsmål

Fremme anvendelsen og forbedringen af de eksisterende støtteordninger

Fremme afskaffelsen af grænsekontrollen

Fremme revidering af eksisterende aftaler på skatte- og socialsikringsområdet

Arbejde for, at borgere fra lande uden for EU kan få lov til at arbejde på den anden side af Øresund

Arbejde for tilpasning af pendlingsomkostninger over Øresund

Arbejde for at forbedre togtrafikken over Øresund

Fremme forbedringen af transportinfrastrukturen

Udvikle en strategi for at realisere Malmø og Malmø-Lunds potentiale i den fremtidige regionale ekspansion

Kilde: Vækstkommissionen for et inkluderende og bæredygtigt Malmø, Malmø – én by, to fortællinger (endelig rapport maj 2023)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.