Følg os på

Sverige

Malmökunstner tiltalt for racisme

Publiseret

 

Hvor går grænsen for hvad der er kunst? Spørgsmålet er sat på spidsen, når Malmökunstneren Dan Park og hans gallerist Henrik Rönnquist er tiltalt for hetz med folkegruppe og ærekrænkelse. Dan Park har blandt andet indsat foto af mørklødede voldsofre i løkker under teksten ”Hang On, Afrofobians”.

Dan Park spreder normalt sin kunst ved at klistre den op i byen i form af enkle, kopierede A4-ark. Denne sommer er han for første gang udstillet på et galleri, men nogle minutter efter åbningen, den 5. juli, beslaglagde politiet en del af værkerne og greb Dan Park og galleristen Henrik Rönnquist.

De kontroversielle billeder, som Dan Park allerede tidligere er dømt for, men som nu altså vises igen, består af collager med indsatte billeder af virkelige personer.

Et billede kaldes ”Vor negerslave er løbet væk” og kommenterer en begivenhed, hvor studenter i Lund klædte sig ud som slaver og slaveejere og lod som om, de holdt en auktion. Indsat på billedet, som slave, findes en aktivist fra det afrosvenske landsforbund, der protesterede mod begivenheden.

Et andet billede viser ham og en anden mørklødet mand, som tidligere har været udsat for brutal mishandling foran sin søn. De hænger begge i løkker.

Yderligere et billede viser repræsentanter for romaorganisationer ved siden af skiltet ”Sigøjnersnyd er en fryd”

De udsatte personer føler sig krænkede og forfulgte, mens galleristen og Dan Park siger til dagbladet Sydsvenskan, at billederne er satiriske, og at de vil skabe debat.

Retssagen indledes i begyndelsen af august, og straffen kan blive erstatning og bøder eller fængsel i op til to år. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.