Forskning
Mange sundhedsprojekter får støtte, når Interreg uddeler yderligere 28 millioner euro
Omsorg, sundhed og life science er et tydeligt tema blandt de 16 projekter, der har fået tildelt i alt 28,2 millioner euro i EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak i den seneste runde. Ti af de 16 projekter fokuserer på innovation – og kombinerer ofte disse to temaer.
– Der er flere projekter, som skal arbejde med sundhedsinnovation. Det kan dreje sig om at bruge digitale værktøjer til at effektivisere behandlingsforløb, reducere unødvendige hospitalsbesøg og fremskynde innovationstempoet. Det drejer sig blandt andet om ufrivillig barnløshed, journalsystemer, kroniske sygdomme og dialyse for nyrepatienter, siger Magnus Schönning, programchef for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, i en pressemeddelelse.
De tildelte projekter omfatter også to projekter inden for Grøn omstilling, tre inden for Transport og mobilitet og et inden for området Grænseløst arbejdsmarked.
Dette er den anden runde af projektfinansiering under Interreg Öresund-Kattegat-Skagerraks programperiode, som løber fra 2021 til 2027. I alt har programmet 140 millioner euro til at uddele til projekter, der involverer partnere i mindst to af landene Danmark, Sverige og Norge. Tidligere er der blevet uddelt 37,7 millioner euro. Partnerne bidrager selv med 40-50 procent af den samlede projektfinansiering (News Øresund).
Fakta: To eksempler på projekter med fokus på sundhedsinnovation
ReproUnion – et dansk-svensk projekt, hvor forskere og sundhedspersonale i mange år og i flere omgange har samarbejdet om fertilitet og barnløshed – får tildelt 6,7 millioner euro til at skabe en innovationsplatform, der skal øge innovationstempoet inden for fertilitetsbehandlinger og fungere som testbed for de innovationer, der skabes. I projektet deltager Lunds Universitet, Københavns Universitet, Malmö Universitet, Medicon Valley Alliance, Region Hovedstaden og LU Holding AB.
Projektet SmartClinic drives af Region Sjælland sammen med Göteborgs Universitet, Region Skåne og den danske sundheds- og softwarevirksomhed Visikon. Projektet, som har fået bevilliget 2,2 millioner euro, vil skabe en behandlingsmodel, der gør det muligt at fjernovervåge kronisk syge patienter ved hjælp af en app, hvor de kan få mere viden om sygdommens forløb, og hvordan de kan overvåge sig selv. Målet er at reducere behovet for hospitalsindlæggelse.
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23