19 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on november 29th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Mangel på elektricitet i Sydsverige

2018-11-29:

Store elaktører i Skåne, Eon og Svenska kraftnät, advarer om mulig mangel på elektricitet i fremtiden. Foto: News Øresund

Store elaktører i Skåne, Eon og Svenska kraftnät, advarer om mulig mangel på elektricitet i fremtiden. Det skyldes blandt andet et sammenfald mellem mange elektricitetsafhængige investeringer samt den gradvise nedlæggelse af kernekraft, skriver Sydsvenskan.

– Vi er tæt på et punkt, hvor manglen på kapacitet kan blive et problem. Det kan true store investeringer i Skåne, siger Johan Mörnstam, administrerende direktør for Eon i Malmø, til Sydsvenskan.

Manglen betyder blandt andet, at store investeringer såsom batterifabrikker og aluminiumssmelteværker ikke kan etableres endnu. Det var endda lige før, at Eon ikke kunne forsyne de nyligt udbyggede sporlinjer mellem Malmø og Lund, men efter en kreativ udnyttelse af elnettet lykkedes det alligevel, siger Johan Mörnstam.

Problemet eksisterer også på lokalt plan, da mindre elleverandører også modtager elektricitet fra både Eon og Svenska kraftnät – for eksempel Öresundskraft.

– Vi nærmer os en situation, hvor vi er nødt til at sige nej til etableringer med høje krav på høj effekt. Vi kan klare etableringer i normal udbygningstakt, men ikke tunge industrietableringer, siger Öresundskrafts netchef Håkan Rannestig til Sydsvenskan.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑