Følg os på

Samfund

Mere end halveret køretøjstrafik over Øresundsbroen

Publiseret

 

Køretøjstrafikken over Øresundsbroen er faldet med mere end 50 procent siden sidste uge, oplyser Øresundsbro Konsortiet. Hovedsagelig er pendling, erhvervsliv og fritidstrafik faldet, mens godstrafikken ikke er faldet så meget, da den ikke er berørt af den danske beslutning om at lukke grænserne med undtagelse af danske borgere, folk bosiddende i Danmark, pendlere eller personer med særlige grunde.

– I betragtning af omstændighederne flyder trafikken over broen ganske godt. Den danske grænsekontrol fungerer godt, og få afvises. Det betyder, at informationen indhentes, og at folk er opmærksomme på indrejsereglerne til Danmark, siger John Alexander Sahlin, kommunikationsansvarlig på Øresundsbro Konsortiet, till News Øresund.

Allerede i løbet af weekenden blev faldet i trafik over broen tydeligt, efter at Danmark og Sverige besluttede kraftige foranstaltninger for at begrænse spredningen af coronavirus. Primært er det personbiltrafik over broen. Lastbiler kan passere uden at stoppe ved grænsekontrollen for at import og eksport af varer fortsætter med at fungere.

I næste uge begynder Øresundsbro Konsortiet at offentliggøre ugentlige statistikker for trafik over broen, så det er muligt at følge udviklingen.

(News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet


Aktuelle nyheder

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.