Følg os på

Politik

Minister åbner for kompensation til Skåne

Publiseret

 

Anna Johansson webb

Den svenske infrastrukturminister Anna Johansson (S). Foto: News Øresund – Anna Palmehag

Den svenske infrastrukturminister Anna Johansson (S) lovede ikke noget, da hun besøgte Kastrup i dag, en uge efter at ID-kontrollerne blev indført. Men hun fremhævede at det er vigtigt at støtte Skåneregionen i en anstrengt situation.

”Der kan være behov for andre tiltag for at modvirke effekten af ID-kontrollerne” sagde den svenske infrastrukturminister efter hun selv havde vist ID for at komme ud på perronen.

Både i Sverige og Danmark har kritikken mod at DSB og Skånetrafiken skal stå for omkostningerne for kontrollerne været stor. Men infrastrukturminister Anna Johansson mente, at det er almindeligt at transportørerne, eksempelvis flyselskaberne, betaler når der bliver indført nye regler.
”Der er ofte passagererne som betaler for det. Jeg forstår at mange bliver irriterede, men jeg kan ikke komme med nogle løfter om noget andet i dag.” sagde hun.

Spørgsmålet blev stillet flere gange i løbet af pressemødet og efterhånden lød svaret lidt anderledes.
”Ind til videre har den svenske regering sagt, at det er transportørerne der skal stå for omkostningerne, men selvfølgelig er vi klar til at se på forskellige løsninger” sagde hun.

Tidligere på dagen havde Anna Johansson haft møde med sin danske kollega Hans Christian Schmidt (V) og DSB og i løbet af eftermiddagen skulle hun møde Malmø kommune, Region Skåne og pendlerorganisationer som ”Öresundsupproret”. Hun fremhævede, at hun forstår at mange protesterer mod ID-kontrollerne.
”Men vi ser et behov for at omgående mindske antallet af asylansøgere og vi har svært ved at se andre tiltag. Jeg indser at det bliver mere besværligt at pendle, men hvis vi ikke gør noget bliver der endnu flere problemer” sagde hun.

Kontrollerne skal først ophæves når regeringen ser en ”kraftig, vedvarende og stabil” mindskning i antallet af asylansøgere, opgav infrastrukturministeren, som mente at det ikke er nok med en mindskning i et par dage eller en uges tid.

På stationen i Københavns lufthavn blev hun mødt af mange pressefolk, men ikke så mange passagerer. Anna Johansson fik kritik for at hun ikke besøgte stationen i myldretiden, men hun mente at det have gjort det besværligt for pendlerne. Hun lovede dog at følge udviklingen nøje fremover. (News Øresund – Anna Palmehag)

Fakta: Enligt DSB kommer ID-kontrollerna att kosta dem 30 miljoner danska kronor per månad, varav 9 miljoner i kostnad för själva ID-kontrollen och 21 miljoner i förlorade biljettintäkter. Skånetrafiken har kommit överens med DSB om att under första månaden stå för halva kontrollkostnaden och räknar för egen del med 9 miljoner svenska kronor i intäktsbortfall varje månad.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Politik23. februar 2024

Ungarn skal mandag stemme om svensk NATO-medlemskab – og køber fire nye kampfly fra Sverige

Mandag ventes det ungarske parlament at stemme for Sveriges NATO-ansøgning efter en langvarig ratifikationsproces. Fredag blev det også offentliggjort, at...

Sverige23. februar 2024

Nordea: Økonomisk afmatning i Sydsverige slutter i år

Hele Sverige tynges af recessionen, men der er store regionale forskelle. Stockholm står over for en svag tendens og taber...

Ejendomme23. februar 2024

Boligbyggeriet faldt mere i Sverige end i Danmark i 2023

Boligbyggeriet fortsatte med at falde i 2023 på begge sider af Øresund. Procentuelt var faldet størst i Sverige, hvor antallet...

Ejendomme23. februar 2024

Ny rapport: Svensk byggekrise kan koste 1.000 milliarder kroner i 2030

Stockholms Handelskammare har i samarbejde med WSP i en ny rapport beregnet, hvad den reducerede byggeprocent kan betyde på lang sigt....

Ejendomme23. februar 2024

Svenske ejendomsinvesteringer i Danmark: To nysalg og et opkøb

Det svenske ejendomsselskab Corem har solgt en ejendom på Frederiksberg for 890 millioner svenske kroner. Ejendommen i Porcelænshaven, der er udlejet...

Øresund21. februar 2024

Trafikrekord med 100.000 daglige passagerrejser med bil, tog og færge over Øresund i 2023 – trendbrud for togtrafikken

Togtrafikken over Øresundsbroen steg med 15,6 pct. i 2023 til godt 13 millioner passagerer – et markant højere niveau end...

Bæredygtighed22. februar 2024

Historisk stigning i ladestandere i både Sverige og Danmark i 2023

Aldrig før er antallet af offentlige ladestandere steget så meget i både Sverige og Danmark som i 2023. Men ingen...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.