25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on september 20th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Moderat-politikere opfordrer til samarbejde med SD

2018-09-20:

Moderaternas tidligere partileder Ulf Adelsohn opfordrer sit parti til at forhandle med Sverigedemokraterna. De er jo ikke dem alle sammen, der er modbydelige, siger han. Foto: Pressefoto – Riksdagen

324 ud af 609 adspurgte politikere fra det borgerlige parti Moderaterna har i en rundspørge gjort klart, at partiet bør forhandle med Sverigedemokraterna (SD), skriver Expressen. Partilederen Ulf Kristersson (M) og andre fremtrædende medlemmer har dog gennem hele valgkampen givet udtryk for, at det ikke kommer på tale.

Sidste uge modtog Moderaterna en formel invitation til forhandlinger om regeringsdannelse fra Sverigedemokraterna. Men linjen for det borgerlige parti har gennemløbende været, at de ikke vil samarbejde med SD, og derfor takkede de nej til invitationen, selvom SD altså sidder på knap 18 procent af stemmerne.

Nu giver 324 M-politikere udtryk for det modsatte. Blandt de 324 politikere er tidligere partileder Ulf Adelsohn, der blandt andet siger, at han ikke deler mening med røde partier, men at man derfor godt stadig kan tale med dem. Det samme gælder for SD, siger han til Expressen.

– Vi har ikke 18 procents fascister i Riksdagen, og selvom jeg er overbevist om, at der findes modbydelige sverigedemokrater, er det ikke dem alle, der er det, fortsætter Ulf Adelsohn til Expressen.

Moderaternas bagland har også givet udtryk for, at partiet bør forhandle med SD. Få uger op til valget mente to tredjedele af M-vælgerene nemlig, at partiet bør ”samarbejde med SD i spørgsmål, de er enige om”, viser en undersøgelse foretaget af SIFO ifølge TV4.

Rød blok har 144 mandater, mens blå blok har 143. Sverigedemokraterna tegner sig for de resterende 62 mandater og kan dermed blive tungen på vægtskålen med hensyn til den endelige regeringsdannelse. For hvis blå blok vælger at samarbejde med SD, vil rød blok ikke kunne modsætte sig en blå regeringsdannelse.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑