24 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on september 20th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Moderaterna tror på minoritetsstyre i Region Skåne

2018-09-20:

Regionsrådsformand Henrik Fritzon (S) håber på et blokoverskridende styre sammen med det grønne parti Miljöpartiet og de borgerlige partier Liberalerna og Centerpartiet. Regionsrådsmedlemmet Carl Johan Sonesson (M) vil have, at allianspartierne, der tilsammen råder over 62 mandater, skaber et minoritetsstyre. Foto: News Øresund

De endegyldige valgresultater for Region Skåne er først klar næste uge, men meget peger på et magtskifte. Allianspartierne Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna og Kristdemokraterna har ifølge de foreløbige resultater et forspring på fem mandater sammenlignet med rødgrøn blok bestående af Socialdemokraterna, Miljöpartiet og Vänsterpartiet.

Regionsrådsmedlemmet Carl Johan Sonesson (M) vil have, at allianspartierne, der tilsammen råder over 62 mandater, skaber et minoritetsstyre.

Det der taler imod et rent borgerligt styre, er det samme som på regeringsniveau: Alliansen har ikke egen majoritet, og Centerpartier samt Liberalerna vil ikke afhænge af Sverigedemokraterna, som til gengæld vil modsætte sig ethvert styre, som ikke forhandler med dem. Det skriver Sydsvenskan.

Regionsrådsformand Henrik Fritzon (S) håber på et blokoverskridende styre sammen med det grønne parti Miljöpartiet og de borgerlige partier Liberalerna og Centerpartiet. Den koalition har også tilsammen 62 mandater, og har dermed heller ikke egen majoritet. Hvis Vänsterpartiet skulle vise støtte til koalitionen ville de opnå 77 mandater og majoritet. Ifølge Sydsvenskan kan Fritzon også tænke sig at samarbejde med Moderaterna.

Der er i alt 149 pladser i regionsrådet, og der kræves dermed 75 mandater for at have egen majoritet. Afstemninger til regionsrådet samt de forskellige udvalg i regionen afholdes d. 22. oktober.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑