Følg os på

Sverige

Mange medlemmer i to nye Facebook-grupper som skal hjælpe Øresundspendlere

Publiseret

 

Pendlar-grupper-webbI løbet af en weekend havde næsten 700 personer tilmeldt sig en af de to nye Facebook-grupper for Øresundspendlere. De blev oprettet efter det blev kendt, at der skal indføres ID-kontrol ved stationen i Københavns Lufthavn for alle togpassagerer til Sverige. Flere personer tilbyder at samkøre med bil, hvis der skulle opstå et togkaos i forbindelse med at de nye ID-kontroller.

Den nye Facebook-gruppe Pendler Øresundsbroen bil/tog har fået 400 medlemmer på et par døgn og Kim Andersen fortæller, at de har et mål om at vokse til 2.000 medlemmer.

Pendlerforeningen Kystbanens talsperson Michael Randropp tror, at det vil blive kaos for pendlerne, når den nye ID-kontrol af togpassagerer til Sverige bliver indført. Derfor har han startet den nye Facebook-gruppe Broenlive & Forum som indtil videre har næsten 300 medlemmer. Målet er at nå op i 1.000 medlemmer til den 21. december hvor ID-kontrollerne af togpassagerer til Sverige bliver indført ved Københavns Lufthavn.

”Tanken er at medlemmerne kan dele trafikinformation med hinanden eksempelvis ved forsinkelser og aflyste tog”, siger Michael Randropp til News Øresund.

Ved at danne den nye gruppe på Facebook håber han, at pendlerforeningen også får flere medlemmer fra den svenske side af Øresund. På den måde kan de undersøgelser, de laver om hvordan togpendlerne oplever kollektivtrafikken også give et bedre billede af togtrafikken til Sverige.

”Sådan nogle undersøgelser har vi tidligere haft stor fremgang med at præsentere for politikerne på Christiansborg” siger Michael Randropp.

Aktiviteten i de to Facebook-grupper er allerede stor. Flere personer tilbyder andre pendlere at køre med i deres biler, hvis der opstår togkaos. Mange stiller spørgsmål eller hjælper med gode råd. Andre vil skabe debat om den svenske regerings beslutning om at indføre ID-kontrol af togpassagererne fra Danmark til Sverige.

Togperronen på Københavns Lufthavn skal opdeles i to dele af et hegn. Alle passagerer der kommer med toget fra eksempelvis Ørestad og København og som skal videre til Sverige, skal stå af, gå op i lufthavnsterminalen og igennem en ID-kontrol og derefter tage rulletrappen ned igen til den anden halvdel af perronen og tage det næste tog til Sverige. Ifølge Skånetrafiken kommer rejsetiden mellem København og Malmø til at stige fra 35 minutter ifølge dagens køreplan til mellem 70 og 90 minutter. Derudover vil der blive færre togafgange og kortere tog, hvilket vil skabe mere trængsel. Togene der kører i retning fra Sverige til Danmark omfattes ikke af ID-kontrollerne.

Michael Randropp har fået kommentarer fra pendlere, først og fremmest de ældre som sammenligner den kommende afspærring af perronen og de nye ID-kontroller med det gamle Øst- og Vestberlin. Han synes at hele tanken med Greater Copenhagen som én region forsvinder, når ID-kontrollen indføres og tydeligt markerer, at man bevæger sig over en grænse mellem to lande.

”Den grænsekontrol der foretages i Øresundstoget i Hyllie skaber allerede store problemer for tusindvis af pendlere. Men når det her bliver indført, bliver det katastrofalt.”

Der vil blive trængsel og kaos på togperronen på Københavns Lufthavn og inde i de kortere toge tror Michael Randropp.

”Med den viden jeg har fået som talsperson for pendlerforeningen i de sidste syv år, ved jeg hvad der står på spil og de massive problemer, der opstår når ID-kontrollerne træder i kraft for alvor.”

Michael Randropp er talsperson for pendlerforeningen Kystbanen (Helsingør-Malmø) og han har lagt adskillige timers arbejde hver uge på foreningen ved siden af sit job på en bank. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Øresund27. januar 2023

Snart bliver det billigere at pendle i bil over broen: “Du kan køre så meget du vil for en fast pris om måneden”

For at gøre det mere attraktivt at krydse Øresund vil Øresundsbro Konsortiet sænke prisen for dem, der pendler i bil...

Sverige27. januar 2023

Ulf Kristerssons (M) højre hånd, statssekretæren PM Nilsson, træder tilbage efter ulovligt ålefiskeri og løgn for politiet

Efter at være blevet taget i ulovligt ålefiskeri i Blekinge skærgård og derefter have benægtet anklagerne over for politiet har...

Energi27. januar 2023

Vestas’ administrerende direktør om corona-lukning af broen: “Det må aldrig ske igen”

Vestas er en af verdens største vindkraftproducenter med hovedkontor i Aarhus og kontorer i både København og Malmø. Det betyder,...

Okategoriserade27. januar 2023

Øresundsdebatten uge 4: Flere jernbanespor i Skåne før Fehmarn Bælt-tunnelen og dansk succes for Malmö Arena

Der er brug for flere jernbanespor i Sverige, når Fehmarn Bælt-tunnelen står færdig i 2029, og antallet af godstog, der...

Politik27. januar 2023

Greater Copenhagen lancerer årsrapport og ny hjemmeside

Den 31. januar præsenterer det dansk-svenske kommunal-regionale samarbejde Greater Copenhagen en ny hjemmeside og en ny årsberetning, som vil vise...

Sports27. januar 2023

Mere end 97 procent af tilskuerne var danskere, da 68.000 så det danske herrelandshold indlede VM i håndbold i Malmö Arena

Det blev en dansk succes, da det danske herrelandshold spillede de indledende runder af VM i håndbold i Malmö Arena....

Bæredygtighed27. januar 2023

Nyt lovforslag om Københavns Lufthavn i høring – forskydning af tværbanen giver plads til flere fly

Onsdag blev et lovforslag om rammerne for udviklingen af Københavns Lufthavn sendt i høring. En vigtig del af lovforslaget er,...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.