17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on april 4th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Nedgang venter for boligbranchen på begge sider af Øresund

2019-04-04:

I Danmark ventes nedgangen i beskæftigelse primært at ramme anlægsbranchen, hvor mange større infrastrukturprojekter afsluttes, eksempelvis Metro cityringen som indvies denne sommer. Foto: News Øresund

For byggebranchen i både Sverige og Danmark har højkonjunkturen passeret toppen og i 2019 og 2020 forventes en nedgang i både byggeri og beskæftigelse. Det viser nye rapporter fra Sveriges Byggindustrier og Dansk Byggeri publiceret i denne uge. 

Svensk boligbyggeri nåede sit rekordniveau på 63.000 boliger i 2017. Herefter er byggeriet af ​​lejligheds- og enfamiliehuse faldet, og i 2020 forventes antallet af påbegyndte boliger at falde til under 40.000, hvilket er det laveste niveau siden 2014.

Det danske topniveau for påbegyndte boliger blev nået sidste år og det forventes fortsat at boligbyggeriet primært skal holdes oppe af offentligt boligbyggeri. Det indebærer at branchens beskæftigelse, som også har nået høje niveauer de seneste år og i dag præges af kompetencebrist i både Sverige og Danmark, forventes at falde. I Sverige betyder det at der bliver ca. 7.000 færre job frem til 2020, sammenlignet med 2018s niveau, og i Danmark er samme tal på ca. 1.000 personer.

I Danmark ventes nedgangen i beskæftigelse primært at ramme anlægsbranchen, hvor mange større infrastrukturprojekter afsluttes, eksempelvis Metro cityringen som indvies denne sommer, og den nye jernbane mellem København, Køge og Ringsted. Dog skal byggeriet af Femern Bælt-tunnelen nu sættes i gang på dansk side. Den nedgang forventes ikke at blive lige så stor i Sverige, da mange satsninger på sporbunden trafik skal startes op fremover. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑