Følg os på

Life Science

Nordisk health tech-program hædrer dansk startup

Publiseret

 

Kasper Køppen (tv.) og Mads Ørbæk Andersen (th.) har haft succes med deres selskab Viobac. Foto: News Øresund

Selskabet Viobac var publikums favorit, da et nordisk start up-program for health tech-entreprenører i fredags sluttede i København. De to universitetsstuderende bag firmaet mener, at deres idé taler ind i to store dagsordener for sundhedsvæsnet.

En løsning kan meget vel være på vej til patienter med kateter-relaterede urinvejsinfektioner, som er et væsentligt problem i sundhedsvæsnet.

Derfor blev to 25-årige medicinstuderende ved Københavns Universitet, Kasper Køppen og Mads Ørbæk Andersen, fredag udpeget som Nordens bedste health tech-entreprenører med deres selskab Viobac ved et arrangement på Copenhagen Bio Science Park (COBIS).

Publikum stemte på deres favorit efter en pitchrunde, hvor ti entreprenørskabsprojekter fra Norge, Sverige, Finland og Danmark dystede om titlen. I syv måneder har de været en del af start up-programmet Nordic Health Tech Talents, som for andet år afholdes af universitetsforeningen Venture Cup med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Det click-on-device, som Viobac er i gang med at finudvikle, teste og søge et internationalt patent på, skal afhjælpe færre kater-relaterede urinvejsinfektioner.

Op imod 20.000 danskere får årligt urinvejsinfektion på hospitalerne, og op mod 80 procent af infektioner kan relateres til brug af kateter. Det gør, at der er op mod 16.000 tilfælde af kateter-relaterede urinvejsinfektioner i Danmark årligt, og i USA er tallet over én million tilfælde om året, forklarer Kasper Køppen, der er medstifter og adm. direktør i Viobac.

Færre kateter-relaterede urinvejsinfektioner vil både nedbringe brugen af antibiotika, som er et stort fokus i sundhedsvæsnet, og dertil peger Viobacs løsning ind i den patientcentrerede behandlingstankegang.

– Vores løsning er ikke kun en besparelse for hospitalet. Det er også en værdi for patienten, fordi udstyret kan forebygge, at de kan få en infektion og deraf mindske risikoen for øget sygelighed, ekstra indlæggelsesdage og i værste tilfælde død, siger Kasper Køppen.

Viobacs potentiale er også blevet spottet andre steder, hvor selskabet blandt andet har modtaget førstepræmier ved det årlige The Life Science Grant i Danmark samt ved University Startup World Cup inden for sundhedskategorien. (Kristoffer Dahl – News Øresund)

 

NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.