Life Science
Nordisk health tech-program hædrer dansk startup
Selskabet Viobac var publikums favorit, da et nordisk start up-program for health tech-entreprenører i fredags sluttede i København. De to universitetsstuderende bag firmaet mener, at deres idé taler ind i to store dagsordener for sundhedsvæsnet.
En løsning kan meget vel være på vej til patienter med kateter-relaterede urinvejsinfektioner, som er et væsentligt problem i sundhedsvæsnet.
Derfor blev to 25-årige medicinstuderende ved Københavns Universitet, Kasper Køppen og Mads Ørbæk Andersen, fredag udpeget som Nordens bedste health tech-entreprenører med deres selskab Viobac ved et arrangement på Copenhagen Bio Science Park (COBIS).
Publikum stemte på deres favorit efter en pitchrunde, hvor ti entreprenørskabsprojekter fra Norge, Sverige, Finland og Danmark dystede om titlen. I syv måneder har de været en del af start up-programmet Nordic Health Tech Talents, som for andet år afholdes af universitetsforeningen Venture Cup med støtte fra Novo Nordisk Fonden.
Det click-on-device, som Viobac er i gang med at finudvikle, teste og søge et internationalt patent på, skal afhjælpe færre kater-relaterede urinvejsinfektioner.
Op imod 20.000 danskere får årligt urinvejsinfektion på hospitalerne, og op mod 80 procent af infektioner kan relateres til brug af kateter. Det gør, at der er op mod 16.000 tilfælde af kateter-relaterede urinvejsinfektioner i Danmark årligt, og i USA er tallet over én million tilfælde om året, forklarer Kasper Køppen, der er medstifter og adm. direktør i Viobac.
Færre kateter-relaterede urinvejsinfektioner vil både nedbringe brugen af antibiotika, som er et stort fokus i sundhedsvæsnet, og dertil peger Viobacs løsning ind i den patientcentrerede behandlingstankegang.
– Vores løsning er ikke kun en besparelse for hospitalet. Det er også en værdi for patienten, fordi udstyret kan forebygge, at de kan få en infektion og deraf mindske risikoen for øget sygelighed, ekstra indlæggelsesdage og i værste tilfælde død, siger Kasper Køppen.
Viobacs potentiale er også blevet spottet andre steder, hvor selskabet blandt andet har modtaget førstepræmier ved det årlige The Life Science Grant i Danmark samt ved University Startup World Cup inden for sundhedskategorien. (Kristoffer Dahl – News Øresund)
NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative
ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.
Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde.
Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23