17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on december 20th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Nordisk informationstjeneste skal oplyse om mere – og skifter navn til Info Norden

2018-12-20:

Mary Gestrin, kommunikationschef hos Nordisk ministerråd. Foto: Magnus Fröderberg/norden.org – (CC BY-NC-SA 4.0).

Information til borgere, som vil bevæge sig i Norden er hovedfokus for ministerrådets tjeneste Hallo Norden, som ved årsskiftet skifter navn til Info Norden. Samtidig udvides ansvarsområdet, så informationstjenesten fremover også skal rådgive personer, der vil starte og drive forretning i andre nordiske lande, eller personer der vil søge nordiske støtteordninger såsom stipendier.

– Det er ikke en særlig stor forandring, som kommer. Hallo Norden har længe været vores vigtigste borgerinformation. De har løftet opgaven aldeles udmærket og skal fortsætte med at løfte den. Men til det vil vi tilføje flere opgaver, siger Mary Gestrin, kommunikationschef hos Nordisk ministerråd, og fortsætter:

– Vi skal blandt andet kunne vejlede privatpersoner, som vil starte og drive erhvervsvirksomhed i et andet nordisk land, videre til de rette myndigheder og instanser. Desuden skal informationstjenesten altså kunne vejlede mennesker videre til nordiske støtteordninger som for eksempel stipendier.

– Vi får rigtig mange spørgsmål om dette, og vi skal samle informationen et sted, siger hun til News Øresund.

Navneskiftet gennemføres for at tydeliggøre for almindelige mennesker, hvad tjenesten egentlig handler om, forklarer Mary Gestrin. Fremover skal informationen også kunne udbydes på svensk, dansk, norsk, finsk, islandsk, færøsk og grønlandsk samt engelsk.

– Dette ændrer ikke på vores ansættelsesforhold eller antallet af personer, som arbejder hos os. Vi skal fortsat have en person i alle nordiske lande og selvstyrende regioner, siger hun.

Ændringen træder i kraft 1. januar 2019, men arbejdet med at opdatere informationen på hjemmesiden forventes at pågå frem til sommeren næste år.

(News Øresund – Anna Palmehag)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑