Følg os på

Politik

Nordisk minister vil satse på beredskabssamarbejde

Publiseret

 

kristinapersson2

Kristina Persson har tidligere været formand for den svenske del af Foreningen Norden i fire år. Hun står også i spidsen for tænketanken Global Utmaning, som vil løse verdensomfattende problemer som handler om økonomi, miljø og demokrati. Bild: Flickr – Lasse Skog ( CC BY 2.0 ).

Et større nordisk samarbejde om beredskab ved ulykker og hjælpeindsatser ved internationale katastrofer er på dagsorden hos Sveriges minister for nordisk samarbejde, Kristina Persson (S).

”Det kan handle om alvorlige ulykker og forskellige former for naturkatastrofer, men også om at i større udstrækning samordne større humanitære hjælpeindsatser internationalt,” siger Kristina Persson (Socialdemokraterna) i en udtalelse til News Øresund.

Hun fremhæver også to specifikke områder, hvor hun vil øge det nordiske samarbejde, nemlig overfor EU og globalt samt indenfor klimasamarbejde. Øget nordisk samarbejde skulle give en styrket stemme i EU og globalt, men også gøre det lettere at løse miljøudfordringerne sammen.

”Mange af de rigtigt store problemer er globale og må løses i samarbejde med andre lande. EU er en vigtig platform for dette, men består af 28 lande, hvilket gør det svært at træffe tilstrækkeligt hurtige beslutninger. Norden kan sammen udøve en meget større indflydelse både i EU og i forhold til andre store regioner end hvis vi arbejder hver for sig,” siger Kristina Persson.

Når det gælder klimasamarbejdet mener Kristina Persson, at et øget samarbejde kan være effektivt for innovation, teknikindkøb og udvikling af nye regelsæt.

Kristina Persson har tidligere været formand for den svenske del af Foreningen Norden i fire år. Hun står også i spidsen for tænketanken Global Utmaning, som vil løse verdensomfattende problemer som handler om økonomi, miljø og demokrati. (News Øresund – Anna Palmehag)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.