21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on maj 17th, 2019 | by Emil Persson

0

Nordisk ”Tour de France” for kvinder planlægges

2019-05-17:

Det internationale cykelforbundet vil skabe en Grand Tour for damecykling, og et af løbene kan blive Battle of North. Foto: Svenska Cykelförbundet – Niklas Wallner

I 2021 afholdes der et nyt stort cykel løb i Danmark, Sverige og Norge. Den svenske cykelklub Vårgårda CK, Dansk Cykle Union og den norske verdenskonkurrence “Ladies Tour of Norway” har i fællesskab lanceret en ny storkonkurrence. ”Dame cykling vokser meget hurtigt. Det internationale cykelforbund ønsker at der startes en ’Grand Tour’ for damerne i Skandinavien, og vi har taget et antal skridt for at det skal blive til virkelighed allerede om to år, siger Hans Jönsson, formand for Vårgårda Cykelklubb, i en pressemeddelelse.

 Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España er herrecyklingens Grand Tour-løb. Af disse er det kun Giro d’Italia som har et langt etapeløb også for kvinder. Nu vil det internationale cykelforbundet skabe en Grand Tour for damecykling, og et af løbene kan blive det nordiske initiativ med arbejdsnavnet ”Battle of North”. Løbet er tænkt til at have ti etaper og starte i Danmark, gå via Sverige og i mål i Norge.
– Det ville være virkelig heftigt med et stort etappeløb i nord. Det ville helt sikkert være unikt indenfor cykelsporten, og det er noget, som mange af elitecyklisterne har talt om og ønsket, siger VM-firen Emilia Fahlin, til vargardacycling.se. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑