26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on oktober 18th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Nu er det Stefan Löfvens (S) tur til at forsøge at danne regering

2018-10-18:

Nu er det Stefan Löfvens (S) tur til at forsøge at danne regering, efter Ulf Kristersson (M) gav op søndag 14. oktober. Foto: News Øresund

Efter Ulf Kristersson (M) ikke fandt det muligt at samle politisk opbakning til sit bud på Sveriges næste regering, går stafetten videre til den siddende statsminister Stefan Löfven. Nu har han indtil d. 29. oktober til at gå i dialog med Riksdagspartierne og give bud på regeringsdannelse.

Søndag d. 14 oktober gav Ulf Kristersson op. Han havde givet forskellige bud på mulige blå regeringer – blandt andet en borgerlig firekløver-regering, og en ren Moderat-ledet regering – men valgte altså at give op uden afstemning, skriver Expressen.

Nu er det Stefan Löfvens tur, der stadig fastholder, at der er brug for blokoverskridende samarbejde for at få regeringspuslespillet til at gå op. Eftersom ingen blok har egen majoritet, vil et blokoverskridende samarbejde også sikre, at den fremtidige regerings budgetter og politikker kan stemmes igennem Riksdagen.

– Det vil kræve, at samtlige partier er åbne for kompromisser, og at vi stræber efter et resultat, hvor alle de deltagende parter er vindere og føler, at de gør det, der er bedst for Sverige, siger Stefan Löfven i en pressemeddelelse på Socialdemokraternas hjemmeside.

I den kommende tid skal Stefan Löfven tale sammen med partierne i Riksdagen og overveje, hvilken konstellation af partier der potentielt kan samle stor nok opbakning i parlamentet til at danne regering.

Da Sverige er indrettet efter negativ parlamentarisme, vil regeringsdannelse blot kræve, at forslaget ikke får et flertal af stemmerne imod sig – og altså ikke at forslaget skal samle et flertal i sig selv.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑