21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on november 20th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Nu rammer sagen om skattesvindel også Sverige

2018-11-20:

Ved at følge de selskabsnavne, som er blevet mistænkt for svindel af den danske statskasse, har TT undersøgt om disse navne også fremtræder hos den svenske skattemyndighed, Skatteverket. Foto: Magnus D – Flickr.com (CC BY 2.0)

Den omfattende svindelsag, hvor den danske statskasse skal have mistet 12 mia. kr. breder sig nu til Sverige. Her er der som minimum blevet trukket næsten 64 mio. SEK ud af statskassen ved brug af samme skattefidus, rapporterer TT.

De store svindelkomplekser – de såkaldte CumCum- og CumEx-skandaler – der i den seneste tid er kommet frem i europæiske og særligt danske mediers søgelys, er nu også kommet til Sverige.

Her er der eftersigende blevet svindlet for knap 64 millioner svenske kroner, viser TT’s undersøgelse.

Ved at følge de selskabsnavne, som er blevet mistænkt for svindel af den danske statskasse, har TT undersøgt om disse navne også fremtræder hos den svenske skattemyndighed, Skatteverket.

I 11 beslutninger truffet af Skatteverket i 2015, er der blevet bevilget penge til disse selskaber til en værdi af i alt 64 millioner svenske kroner. Efter 2015, hvor Danmark gør opmærksom på skattesvindlen til de andre OECD-lande, stopper Sverige med udbetaling af skat til disse selskaber.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑