Life Science
Ny analyse: Øresundsregionen er europæisk centrum for mikrobiom-forskning

En videnskabelig styrkeposition i Øresundsregionen er forskning i mikrobiom, ifølge en ny analyse. Indsigten i forskningsområdet vil trække kompetencer og kapital til regionen, mener en af aktørerne bag.
80 danske og svenske virksomheder, organisationer og akademiske institutioner arbejder med mikrobiom-forskning i Øresundsregionen.
Det er de første delresultater i en ny analyse, som erhvervs- og netværksorganisationerne Copenhagen Capacity, Invest in Skåne og Medicon Valley Alliance i et tværregionalt, EU-støttet projekt står bag.
Forskning i menneskets mikrobiom begyndte omkring år 2000 og betegner, hvordan mikroorganismer i menneskekroppen og i naturen positivt indvirker på eksempelvis kræft og diabetes.
Analysen beskriver, at regionens mikrobiom-aktører de seneste 20 år har udført ca. 140 kliniske studier inden for mikrobiom-området, hvor ca. 80 af dem har fundet sted de seneste fem år.
Dertil er omkring 900 forskningsartikler om mikrobiom blevet publiceret mellem 2014-2019, hvoraf 71% af artiklernes hovedforfattere var fra Greater Copenhagen-regionen, hvilket giver regionen en førerposition i Europa inden for området.
– Alt dette tiltrækker udenlandske talenter, der igen tiltrækker mere forskning, som igen tiltrækker flere udenlandske investeringer, siger direktører i Copenhagen Capacity, Anette Steenberg og Nikolaj Lubanski i et debatindlæg i Altinget.
Danske og svenske virksomheder såsom Ferring Farmaceuticals, Chr. Hansen, BioGaia og Novozymes arbejder inden for forskningsområdet. (News Øresund)
NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative
ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.
Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde.
Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark08. november 2019
I 2020 afsluttes to kortlægninger til nye transportforbindelser over Øresund
-
Infrastruktur22. august 2019
Rejsende mangler et fælles søgesystem til rejser over Sundet