Følg os på

Turisme/kultur

Ny filmpulje skal lokke storproduktioner til regionen

Publiseret

 

MIDSOMER_MURDERS_100TH_EPISODE

Specialprogrammet “The Killings of Copenhagen” fik seertallene til at stige med 30 procent for tv-serien Midsomer Murders. Foto: ITV.

Det er pengene der afgør hvor de store filmproduktioner havner. Nu vil filmfondene i København og Skåne skabe en fælles pulje med penge, som kan give stjerneglans over Øresundsregionen. 

”Der er flere fantastiske projekter med store instruktører, som er interesserede i at komme hertil. Men det er pengene der afgør hvor de havner”, siger Thomas Gammeltoft, direktør for Københavns nystartede filmfond til News Øresund.
Han er enig med sin skånske pendant, Film i Skåne, om at tage initiativ til en fælles pulje penge, som skal bruges til at lokke internationale filmproduktioner til regionen.

For at Øresundsfilmpuljen skal blive til noget, er det dog nødvendigt at andre aktører indgår i finansieringen. Thomas Gammeltoft anslår, at det er brug for mindst 15 millioner danske kroner for at filmpuljen skal give effekt.
”Vi har sagt, at vi er klar til at fordoble det beløb vi får ind, så nu handler dem om at bearbejde systemet, så vi kan få interessante projekter”, siger han.

Copenhagen Film Fund blev etableret sidste år og har indtil videre blandt andet investeret i et specialprogram af tv-serien Midsomer Murders.
”Serien har i en længere periode haft faldende seertal, men når det her program blev vist med titlen ”The Killings of Copenhagen” steg seertallene med 30 procent”, siger Thomas Gammeltoft til News Øresund.

Hvorfor har I brug for Skåne, hvis København er et stærkt brand i forbindelse med film?
”I denne forbindelse er det ikke relevant, at vi kommer fra København. Det er pengene som tæller. Fremgangen for ”Broen” viser det potentiale vi har, hvis vi arbejder sammen. Desuden supplerer vi hinanden godt. København er en storbyregion og Skåne har en fantastisk natur, som vi mangler”. (News Øresund)

 

FAKTA: REGIONALE FILMFONDE

Copenhagen Film Fund

Etableret: 2013

Budget 2014: 15 millioner kroner

Baggrund: fonden blev etableret sidste år og har ind til videre investeret 5,2 millioner kroner i ter tv-serier og fire kortfilm.

 

Film i Skåne

Etableret: 1995

Budget 2014: 26 millioner kroner

Baggrund: fonden har investeret 144 millioner kroner i 69 spillefilm, 11 tv-serier og cirka 500 kort- og dokumentarfilm.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Politik08. juli 2024

Sveriges minister for nordisk samarbejde, Jessika Roswall (M), foreslået som ny EU-kommissær

Jessika Roswall (M), som ud over at være minister for nordisk samarbejde også er EU-minister, er blevet nomineret som ny...

Energi04. juli 2024

Grøn omstilling er størst, når syv samarbejdsprojekter deler 137 Interreg-millioner

Fem projekter inden for Grön Omställning, et inden for Hållbara Transporter et inden for Gränslös Arbetsmarknad skal dele 136,7 mio....

Samfund04. juli 2024

Konjunkturen i Øresundsregionen: Befolkningsprognoserne sænkes i både Sverige og Danmark – danskernes realløn er tilbage over niveauet fra før inflationskrisen

På begge sider af Øresund er befolkningsfremskrivningerne blevet nedjusteret. I Sverige skønnes dette at føre til et reduceret behov for...

Danmark04. juli 2024

EU-støtte til nye overhalingsspor ved Kalvebod, der øger muligheden for tung militær transport over Øresundsbroen

Muligheden for at transportere tunge militærkøretøjer over Øresundsbroen forbedres ved, at EU yder op til 319 mio. kr. i støtte...

Erhverv03. juli 2024

Svensk og dansk life science-industri får stadig større betydning for landenes økonomier

Life science-industrien står for næsten 10 pct. af Sveriges eksport, og i løbet af de seneste 10 år er den...

Infrastruktur04. juli 2024

Svenske Trafikverket: Ny Øresundsforbindelse er nødvendig i 2050, men intet forslag opfylder alle behov

Snart er det tid til at påbegynde arbejdet med en fremtidig ny forbindelse over Øresund; hvis den vel at mærke...

Infrastruktur04. juli 2024

Københavns overborgmester håber på en dansk-svensk undersøgelse af forbindelserne over Øresund – men afviser Landskronas forslag om en Europaspor-forbindelse til København

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), ser positivt på konklusionerne i Trafikverkets rapport om kapacitet og redundans over Øresund. Hun...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.