Life Science
Ny klyngedirektør for Medicon Valley Alliance: Deling af data fra kliniske studier på tværs af Øresund vil styrke dansk-svensk life science
Tre spørgsmål til Anette Steenberg, som siden 1. november 2021 har været adm. direktør for netværksorganisationen Medicon Valley Alliance. Hun har tidligere arbejdet i Udenrigsministeriet og med investeringstiltrækning til Øresundsregionen for Copenhagen Capacity i København og skal nu varetage brancheinteresserne for mere end 300 danske og svenske life science-virksomheder i Øresundsregionen og bidrage det et øget samarbejde og udbytte mellem den danske og svenske life science-sektor.
Kan du fortælle om din nye stilling, og hvad der tiltrak dig ved jobbet?
Jeg har igennem hele min karriere arbejdet med internalisering af virksomheder og fremme erhvervsmæssige styrkepositioner, oftest i stærke Tripel Helix (offentlige, private og akademiske) partnerskaber. Derudover har jeg de seneste 10 år fokuseret især på life science sektoren, været glad for at arbejde som leder og for et par år siden taget en bestyrelsesuddannelse og fået nogle bestyrelsesposter. Så jobbet som CEO hos Medicon Valley Alliance – var derfor summen af kardemomme for mig – et rent drømmejob. Samtidig tror jeg på værdien af, at ”styrke sine styrker” – professionelt som personligt. Vi har alle svagheder, og dem skal vi naturligvis være bevidste om, men det er i vores styrker, vi finder passionen, energien, og dér hvor vi skaber de største resultater. MVA’s vision om at “Strengthen Northern Europe’s (Medicon Valley) most competitive and vital life science region” tiltaler mig meget, og jeg glæder mig rigtig meget til at kaste mig ud i at arbejde for den vision.
Hvad bliver i løbet af det næste års tid dit hovedfokus som ny direktør for MVA?
Mit hovedfokus vil være henholdsvis på vores medlemmer og vores Tripel Helix-projekter. Der er ingen tvivl om, at MVA’s kernefokus er vores medlemmer og sikre, at de oplever en værdi af deres medlemskab. Vores ønske er at styrke Medicon Valley, så vi forbliver Nordeuropas mest konkurrencedygtige life science-region, og vi samtidig stiler endnu højere inden for nogle af de styrkepositioner, vi har i regionen som f.eks. inden for fertilitet, diabetes, mikrobiom-forskning mv. I den forbindelse ønsker vi at fortsætte med at facilitere Tripel Helix-samarbejder mellem offentlige, private og akademiske partnere – da det netop er dette samarbejde, som gør os som life science-region stærke og konkurrencedygtige.
Hvor mener du de største udfordringer ligger i arbejdet med at styrke det dansk-svenske samarbejde inden for life science-sektoren i Øresundsregionen?
Den umiddelbare store udfordring ligger i ønsket om deling af data. Der er ingen tvivl om, at hvis man kunne dele data fra f.eks. kliniske studier på tværs af Øresund, ville vi i fællesskab kunne lave flere og større kliniske studier. Et område, hvor Danmark og Sverige allerede er rigtige konkurrencedygtige, men hæmmet af vores begrænsede respektive populationer. Det samme er gældende inden for f.eks. ønsket om at have fælles biobanker. Derudover er der naturligvis stadig udfordringer med grænsehindringer for arbejdskraftens bevægelighed i form af kontrol, forsinkede tog og ikke mindst en skattemæssige lovgivning, der vanskeliggør en agil arbejdskraft anno 2021.
(News Øresund – Kristoffer Dahl)
NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2021 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.
ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.
Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde.
Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23