Danmark
Ny Novozymes-platform vil innovere på verdensmål med omverdenen
Novozymes nye digitale platform, HelloScience, skal forbinde mennesker både i og uden for virksomheden om at løse FN’s verdensmål. 30 life science-studerende og -nyuddannede fra danske og svenske universiteter prøvede onsdag kræfter med platformen hos Novozymes i Kgs. Lyngby.
Samarbejde. Det er grundtanken bag HelloScience, der er Novozymes nye digitale platform, som tilskynder mennesker verden over – ikke kun Novozymes-ansatte – til at udvikle løsninger, der bidrager til at løse FN’s verdensmål.
Arbejdet med HelloScience begyndte i 2017 og fungerer som en visuel og interaktiv rugekasse og netværksplatform, hvor idéer kan blive til start ups og senere få mentorvejledning og finansiel støtte fra Novozymes.
– HelloScience skaber en infrastruktur, som mangler. Det er et økosystem, der forbinder startups, virksomheder, universiteter, NGO’er, acceleratorer, fonde, og industrien, siger Alfred Birkegaard, der er leder af HelloScience.
Siden den 1. november har platformen været aktiv, og onsdag kom nye idéer og mennesker med ombord, da 30 life science-studerende og -nyuddannede fra blandt andet Københavns Universitet og Lunds Universitet var samlet til et hackaton i Kgs. Lyngby, hvor Novozymes nybyggede innovationscampus ligger.
– Jeg tror, at HelloScience kan hjælpe mig og andre med at udvikle én ide og danne et netværk, siger 26-årige Emil Funk Vangsgaard, der studerer biologi-bioteknologi på Københavns Universitet.
I hans gruppe arbejder de med FN’s 3. verdensmål om sundhed, mens andre grupper tænker i bioinnovationer relateret til verdensmål 2 og 6, der handler om henholdsvis at afskaffe sult og skabe et mere effektivt vandforbrug.
– Jeg kan godt lide aspektet med, at det er en platform, der er lavet for folk, som vil samarbejde. Der er ikke nogen algoritmer, som skal tjene penge på det indhold, man lægger op, tilføjer Emil Funk Vangsgaard og håber, at HelloScience kan blive taget i brug på landets universiteter.
Bag dagens hackaton står HelloScience og den studenterdrevne nonprofitorganisation Synapse, som blandt andet inspirerer danske og svenske life science-studerende til at tænke i entreprenante karriereveje uden for universiteterne, da life science-industrien ifølge branchefolk de seneste år har haft udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft.
– De studerende bliver mere synliggjorte på platformen. Forhåbentligt skaber det nogle gnidninger, som kan lede til, at nogle af de her projekter kan ende med at blive til reelle løsninger på problemer, siger Jonas Arnold Jürgensen, som er formand for Synapse, der siden 2014 har været et bindeled mellem industrien og universiteterne for life science-studerende.
Han håber, at dagens deltagere vil arbejde videre med idéerne, og det vil gøre Alfred Birkegaard tilfreds.
– På universitet laver man et projekt, så får man en karakter, og så sker der ikke mere. Det, vi gør, er at forbinde idéerne med nogle mentorer fra industrien eller forskere fra universitetet, så man sikrer, at der kan komme en fortsættelse og man kan moderere sine idéer og arbejde videre på dem, siger han. (News Øresund – Kristoffer Dahl)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23