Følg os på

Danmark

Ny Novozymes-platform vil innovere på verdensmål med omverdenen

Publiseret

 

Life science-studerende udforsker HelloScience-platformen på en touch-skærm i Novozymes innovationscampus i Kgs. Lyngby. Foto: Alfred Birkegaard/Head of HelloScience, Novozymes

Novozymes nye digitale platform, HelloScience, skal forbinde mennesker både i og uden for virksomheden om at løse FN’s verdensmål. 30 life science-studerende og -nyuddannede fra danske og svenske universiteter prøvede onsdag kræfter med platformen hos Novozymes i Kgs. Lyngby.

Samarbejde. Det er grundtanken bag HelloScience, der er Novozymes nye digitale platform, som tilskynder mennesker verden over – ikke kun Novozymes-ansatte – til at udvikle løsninger, der bidrager til at løse FN’s verdensmål.

Arbejdet med HelloScience begyndte i 2017 og fungerer som en visuel og interaktiv rugekasse og netværksplatform, hvor idéer kan blive til start ups og senere få mentorvejledning og finansiel støtte fra Novozymes.

– HelloScience skaber en infrastruktur, som mangler. Det er et økosystem, der forbinder startups, virksomheder, universiteter, NGO’er, acceleratorer, fonde, og industrien, siger Alfred Birkegaard, der er leder af HelloScience.

Emil Funk Vangsgaard (yderst th.) er en af de første life science-studerende, der prøver kræfter med Novozymes nye platform HelloScience. Foto: News Øresund

Siden den 1. november har platformen været aktiv, og onsdag kom nye idéer og mennesker med ombord, da 30 life science-studerende og -nyuddannede fra blandt andet Københavns Universitet og Lunds Universitet var samlet til et hackaton i Kgs. Lyngby, hvor Novozymes nybyggede innovationscampus ligger.

– Jeg tror, at HelloScience kan hjælpe mig og andre med at udvikle én ide og danne et netværk, siger 26-årige Emil Funk Vangsgaard, der studerer biologi-bioteknologi på Københavns Universitet.

I hans gruppe arbejder de med FN’s 3. verdensmål om sundhed, mens andre grupper tænker i bioinnovationer relateret til verdensmål 2 og 6, der handler om henholdsvis at afskaffe sult og skabe et mere effektivt vandforbrug.

– Jeg kan godt lide aspektet med, at det er en platform, der er lavet for folk, som vil samarbejde. Der er ikke nogen algoritmer, som skal tjene penge på det indhold, man lægger op, tilføjer Emil Funk Vangsgaard og håber, at HelloScience kan blive taget i brug på landets universiteter.

Deltagerne fremlægger deres idéer foran ansatte fra Novozymes. Foto: News Øresund

Bag dagens hackaton står HelloScience og den studenterdrevne nonprofitorganisation Synapse, som blandt andet inspirerer danske og svenske life science-studerende til at tænke i entreprenante karriereveje uden for universiteterne, da life science-industrien ifølge branchefolk de seneste år har haft udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft.

– De studerende bliver mere synliggjorte på platformen. Forhåbentligt skaber det nogle gnidninger, som kan lede til, at nogle af de her projekter kan ende med at blive til reelle løsninger på problemer, siger Jonas Arnold Jürgensen, som er formand for Synapse, der siden 2014 har været et bindeled mellem industrien og universiteterne for life science-studerende.

Han håber, at dagens deltagere vil arbejde videre med idéerne, og det vil gøre Alfred Birkegaard tilfreds.

– På universitet laver man et projekt, så får man en karakter, og så sker der ikke mere. Det, vi gør, er at forbinde idéerne med nogle mentorer fra industrien eller forskere fra universitetet, så man sikrer, at der kan komme en fortsættelse og man kan moderere sine idéer og arbejde videre på dem, siger han. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

E-postadress

Aktuelle nyheder

Okategoriserade09. juli

På lördag öppnar Danmark gränsen för invånarna i Skåne

Lördagen den 11 juli öppnar Danmark gränsen fullt ut för alla som bor i Skåne trots att Sverige fortsatt är...

Øresund08. juli

Skåne klarar kravet på låg smittnivå – Danmark väntas ge besked om gränsöppning över Öresund under torsdagen

Gränsen över Öresund kommer troligen att öppnas på lördag. Region Skånes statistik över antalet nya fall av covid-19-smitta visar att...

Infrastruktur03. juli

Øresundsbron henter ny adm. direktør fra Skånetrafiken

Linus Eriksson bliver ny adm. direktør for Øresundsbro Konsortiet efter Caroline Ullman-Hammer, som fyldte 65 år i efteråret og meddelte...

Øresund03. juli

Fire nye chefer i samarbejdet over Øresund i 2020

I 2020 er der fire nye chefer i organisationer som har stor betydning for samarbejdet på tværs af Øresund. Tue...

Erhverv02. juli

Malmø vil fremhæve erhvervslivet på tværs af Øresund – stifter ny erhvervspris

Malmø Kommune vil sætte fokus på erhvervsliv og innovation på tværs af Øresund. Derfor stiftes Malmø Greater Copenhagen Business Award,...

Øresund03. juli

Mediebilledet af Øresundsbrons jubilæum

En hverdagsregion efter 20 år med broen, knuste visioner, nye politiske visioner om yderligere faste forbindelser over Øresund, succés men...

Life Science03. juli

Nye laboratorier for biotek-iværksættere åbner i København

København har fået et nyt laboratorie-fællesskab, som skal gavne biotek-entreprenører i life science-branchen – også folk fra life science-miljøet i...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.