Følg os på

Life Science

Ny rapport: 1.500 nye life science-jobs er skabt i Skåne på fem år – Malmø er vokset forbi Lund

Publiseret

 

Life science-aktiviteterne i Skåne sker blandt andet i Medeon Science Park i Malmø. Foto: News Øresund

Omkring 7.500 ansatte arbejder i over 400 life science-selskaber i Skåne og beskæftiger lokalt 25 procent flere medarbejdere i dag i forhold til for fem år siden. Malmø er nu Skånes største life science-by, men der skabes flest nye selskaber i Lund. I Helsingborg findes branchens største skånske arbejdsgiver. Det er nogle af hovedresultaterne i en ny rapport, som onsdag via live-sending blev præsenteret på Malmø Rådhus. Resultaterne gav anledning til en paneldebat mellem direktører fra forskerparkerne Medeon og Medicon Village.

Mange life science-virksomheder i Skåne har de seneste fem år befundet sig i en ekspansiv fase.

Det fremgår af en ny rapport, ’Life science in Skåne’, som Øresundsinstituttet står bag.

Rapporten kortlægger life science-selskaberne i Skåne ud fra blandt andet antal ansatte og størrelsen på delbrancher og beskriver, hvordan 426 identificerede selskaber de seneste fem år samlet set har øget beskæftigelsen i Skåne med 25 procent.

I 2015 arbejdede omkring 6.000 mennesker i de kortlagte life science-virksomheder, hvorimod 7.500 personer i dag finder beskæftigelse i de selvsamme virksomheder i Skåne. Den største delbranche er medicinteknik, som lokalt beskæftiger ca. 3.200 ansatte, ifølge rapporten.

Malmø Rådhus dannede i onsdags ramme for en paneldebat om life science i anledning af en ny rapport om branchen. Fra venstre: Kerstin Jakobsson, adm. direktør for Medicon Village, Johan Wessman, adm. direktør for Øresundsinstituttet og Ulf G. Andersson, adm. direktør for Medeon Science Park. Foto: News Øresund

Den viser samtidig, at Malmø siden 2015 har byttet plads med Lund og er vokset til at være den største life science-by i Skåne målt på antal ansatte iblandt de kortlagte virksomheder.

Omkring 2.700 personer arbejder i Malmøs life science-virksomheder. Lund er dog den by i Skåne, hvor flest nye life science-selskaber er blevet etableret siden 2015 – nærmere bestemt 64. Den største life science-virksomhed i Skåne er McNeil i Helsingborg med 665 medarbejdere.

På trods af fremgangen for mange life science-virksomheder påpegede adm. direktør i Medeon Science Park, Ulf. G. Andersson, efterfølgende i en paneldebat ved rapportlanceringen, at visse indsatser kan gøres for at styrke life science-sektoren i Skåne.

– Snakker man med danske virksomhedsledere på den skånske side, efterlyser de enklere regler og synkroniserede skatteregler mellem landene, så det bliver lettere at rekruttere over Øresund, for det er fortsat ganske besværligt i dag, sagde han.

Kerstin Jakobsson, adm. direktør på Medicon Village i Lund, var enig og nævnte, at den svenske life science-branche kan blive bedre til at transformere små selskaber til store selskaber.

– Det, vi må blive dygtigere til, og det gælder både i Malmø, Lund, Helsingborg og Kristianstad, er, at gøre alle vores fantastiske startups til scaleups og gøre dem kommercielle. Det er det, som er svagheden i Sverige, og det er dér, vil skal sætte barren højere, så der bliver flere store selskaber, sagde hun.

Rapporten er en del af et EU-Interreg-projekt, som drives af Medicon Valley Alliance og medfinansieres af Region Skåne og Region Sjælland. (News Øresund)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.