Følg os på

Danmark

Nye attraktioner tiltrækker flere besøgende end ventet

Publiseret

 

Bla planet webb

Den Blå Planet. Foto: News Øresund

I påsken kunne Den Blå Planet regne til to millioner gæster siden åbningen i marts 2013. På Søfartsmuseet i Helsingør, som åbnede oktober samme år, har antallet af besøgende været 50.000 flere end ventet. Flere nye attraktioner er på vej med oplevelser med øl, rock og naturhistorie.

Allerede samme år som Den Blå Planet blev indviet var det med som nummer 5 på toplisten over Danmarks turistattraktioner. Nu fornyes akvariet med digitale skilte, flere interaktive installationer, udendørsaktiviteter og nye dyr.

“Vi er utrolig glade for den store interesse, der har været for Den Blå Planet siden åbningen. At vi har kunnet fastholde vores position blandt Danmarks mest besøgte attraktioner – også efter at nyhedens interesse har fortaget sig – viser, at vi har formået at skabe en oplevelsesdestination i absolut topklasse,” siger administrerende direktør Dorte Gleie i en pressemeddelelse.

Sofartsmuseet webb

Museum for Søfart i Helsingør. Foto: News Øresund

På Museum for Søfart i Helsingør var besøgstallet sidste år 154 790 gæster, mere end 50.000 flere end forventet og mere end 100.000 flere end det gamle Søfartsmuseum. Museet har fået en del international opmærksomhed for sin BIG-tegnede arkitektur i den gamle tørdok i Helsingørs havn. I år er museet blandt andet nomineret til European Museum of the Year Award og arkitekturprisen Mies van der Rohe Award.

Også Danmarks Borgcenter ved borgruinen i Vordingborg, som åbnede i en ny udstillingshal i april sidste år, har oplevet fremgang. Bygningen er som Søfartsmuseet under jorden og er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. De besøgende kan med en Ipad i hånden og soundtrack i høretelefonerne få et indblik i hvordan Danmarks største middelalderborg har set ud.

”Besøgstallet har oversteget vores forventninger. Og også handelslivet i Algade, hvor der ellers er mange lukkede butikker, har oplevet en 10, 20, 30 procent vækst. Vi vil gerne tage lidt af æren for at have bidraget til at tiltrække flere folk til en ellers hårdt ramt by som Vordingborg”, fortæller Christian Stuckmann Irgens, kommunikationschef på Museum Sydøstdanmark, som udover Danmarks Borgcenter driver syv museer på Sydsjælland.

Der kommer snart flere nyt attraktioner på Sjælland. I februar var der rejsegilde på Danmarks Rockmuseum i Roskilde, som forventes at blive indviet i slutningen af 2015. Omkring 70.000 besøgende ventes det første år, hvorefter et årligt besøgsantal vil ligge omkring 50.000. På Carlsberg planlægger et Carlsberg Brewhouse – et oplevelsescenter med øl og ølbrygning som tema, men også med kunst og interaktive udstillinger.

”Vi forventer 500.000 gæster om året og dermed blive en af Københavns top 5 attraktioner. Og vi regner med at 75 procent af gæsterne vil være udenlandske turister”, siger Troels Bjørn Thorn, Communications Manager i Carlsberg Group til News Øresund.

Ifølge Troels Bjørn Thorn forløber alt planmæssigt. Indholdet i udstillingerne er under udvikling mens arkitekterne arbejder med den fysiske udformning og der søges byggetilladelser for ombygning af Ny Carlsberg Bryghus og Elefantporten. Planen er at åbne sommeren 2017.

I 2020 skal det nye Statens Naturhistoriske Museum åbne ved siden af Botanisk Have. Finansiering på 950 millioner kroner blev klar i december sidste år. 400.000 besøgende forventes årligt at besøge museet, som slår Botanisk Have, Zoologisk- og Geologisk Museum sammen. De tre museer har i dag omkring 150.000 besøgende.

Flere mindre fornyelsesprojekter ligger på tegnebordet. Blandt andet planlægger Københavns Museum at flytte fra Vesterbrogade til Stormgade. Det forventes at blive i foråret 2016 og med den mere centrale beliggenhed håber museet at kunne tiltrække flere besøgende. To andre eksempler er Bornholms Museum, som søger finansiering til en fornyelse og ombygning af museet og Museum Sydøstdanmark, der arbejder med ideen om at forvandle det gamle Holmegaard Glasværk i Fensmark udenfor Næstved til et kulturhistorisk museum og center for kunsthåndværk og design. (News Øresund – Thea Wiborg)

 

Danmarks Top 10 attraktioner

  1. Tivoli 4 200 000
  2. Dyrehavsbakken 2 500 000
  3. Legoland 1 700 000
  4. Københavns Zoologisk Have 1 434 000
  5. Den Blå Planet 1 087 000
  6. Djurs Sommerland 752 000
  7. Nationalmuseet 728 000
  8. Faarup Sommerland 657 000
  9. Aquadome – Lalandia Billund 618 000
  10. Louisiana 589 000

Kilde: VisitDenmarks Attraktionsliste 2013. Tal for 2014 er endnu ikke tilgængelige.

 

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Øresund27. januar 2023

Snart bliver det billigere at pendle i bil over broen: “Du kan køre så meget du vil for en fast pris om måneden”

For at gøre det mere attraktivt at krydse Øresund vil Øresundsbro Konsortiet sænke prisen for dem, der pendler i bil...

Sverige27. januar 2023

Ulf Kristerssons (M) højre hånd, statssekretæren PM Nilsson, træder tilbage efter ulovligt ålefiskeri og løjet over for politiet

Efter at være blevet taget i ulovligt ålefiskeri i Blekinge skærgård og derefter have benægtet anklagerne over for politiet har...

Energi27. januar 2023

Vestas’ administrerende direktør om corona-lukning af broen: “Det må aldrig ske igen”

Vestas er en af verdens største vindkraftproducenter med hovedkontor i Aarhus og kontorer i både København og Malmø. Det betyder,...

Okategoriserade27. januar 2023

Øresundsdebatten uge 4: Flere jernbanespor i Skåne før Fehmarn Bælt-tunnelen og dansk succes for Malmö Arena

Der er brug for flere jernbanespor i Sverige, når Fehmarn Bælt-tunnelen står færdig i 2029, og antallet af godstog, der...

Politik27. januar 2023

Greater Copenhagen lancerer årsrapport og ny hjemmeside

Den 31. januar præsenterer det dansk-svenske kommunal-regionale samarbejde Greater Copenhagen en ny hjemmeside og en ny årsberetning, som vil vise...

Sports27. januar 2023

Mere end 97 procent af tilskuerne var danskere, da 68.000 så det danske herrelandshold indlede VM i håndbold i Malmö Arena

Det blev en dansk succes, da det danske herrelandshold spillede de indledende runder af VM i håndbold i Malmö Arena....

Bæredygtighed27. januar 2023

Nyt lovforslag om Københavns Lufthavn i høring – forskydning af tværbanen giver plads til flere fly

Onsdag blev et lovforslag om rammerne for udviklingen af Københavns Lufthavn sendt i høring. En vigtig del af lovforslaget er,...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.