Følg os på

Erhverv

Nyt skånsk aktieselskab satser på cirkulær fødevareproduktion

Publiseret

 

Findus’ salg af produktionsbygninger i Bjuv til selskabet Foodhills blev præsenteret ved en konference af Findus Sveriges formand, Peter Odemark (tv.), og Foodhills’ formand, Bengt Persson. Foto: News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen.

Det nyligt oprettede aktieselskab Foodhills har opkøbt fødevaregiganten Findus’ gamle produktionsbygninger i Skåne og planlægger at udleje dem til firmaer, der satser på cirkulær fødevareproduktion. Det skaber jobs og øger konkurrencekraften.

I den svenske by Bjuv øst for Helsingborg ligger Findus’ historiske produktionsbygninger. De er nu blevet opkøbt af aktieselskabet Foodhills, som planlægger at omdanne området til et centrum for cirkulær fødevareproduktion.

– Vores vision er at være europæisk foregangsland for cirkulær fødevareproduktion og at bidrage til en holdbar global udvikling, siger Bengt Persson, formand for Foodhills, i en pressemeddelelse.

Cirkulær fødevareproduktion betyder, at en virksomheds restprodukter finder anvendelse i produktionen af andre varer. Det særegne ved Foodhills cirkulære vision er, at den skal varetages af andre små og mellemstore virksomheder, der er interesserede i at benytte produktionsbygningerne. På den måde kan de lære af hinandens styrker og svagheder.

– Store virksomheder har sine fordele – men de har også sine ulemper. Vi kommer til at arbejde med både små og mellemstore virksomheder i produktionsbygningerne. Vi håber på at kunne være katalysator for, at virksomhederne udnytter hinandens styrker, samtidig med at de opnår fordelene af at være i samarbejde med en stor virksomhed, siger Bengt Persson til News Øresund.

Projektet møder også stor opbakning fra politisk side. Skånes regionale koordinator, Lennart Svensson, mener, at det ikke blot er en gevinst for Bjuv kommune, men også for Skåne og resten af Sverige.

– Det skaber jobs, styrker selvtilliden og øger konkurrencekraften i svensk fødevareproduktion. Det er et arbejde som ligger helt i tråd med Skånes og Sveriges fødevarestrategier, siger Lennart Svensson i en pressemeddelelse.

(News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen)

Selskabet Foodhills har sammen med Erik Paulssons selskab Backahill satset på at skabe nye jobs inden for cirkulær fødevareproduktion med hovedsæde i Findus’ gamle produktionsbygninger. Foto: News Øresund – Mandus Örarbäck.

Foodhills er endnu et eksempel på skånsk byggematadors engagement i erhvervslivet.

Selskabet Foodhills satsning på innovativ fødevareproduktion er endnu et eksempel på de to byggematadorers Erik Paulsson og Mats Paulsson personlige engagement i region Skåne. De to brødre er grundlæggere af den svenske byggekoncern Peab. Deres satsning vil nemlig betyde flere jobs, hvilket kommer kærkomment i kølvandet på nedlægningen af adskillige virksomheder.

Det er broderen Erik Paulsson, der via familiens selskab Backahill har investeret i Foodhills. Ambitionen er at forvandle Findus’ gamle produktionsbygninger og -arealer til et innovativt centrum for cirkulær fødevareproduktion. Gennem Backahill er Erik Paulsson også storejer af en række ejendomsselskaber, heriblandt Wihlborgs Fastigheter, som blandt andet ejer ejendommene i Ideon Science Park i Lund.

Tidligere har broderen Mats Paulsson, som sammen med sin familie er hovedejere af selskabet Peab, været med til at styrke beskæftigelse og forskning, i forbindelse med at fødevareselskabet Astra Zeneca lukkede sit forskningsanlæg i Lund. Mats Paulsson donerede 100 million kroner til en ny stiftelse for forskning og innovation, hvor han gennem selskabet Medicon Village opkøbte Astra Zenecas gamle forskningslokaler. I dag er der mere end 120 virksomheder og organisationer med over 1.600 medarbejdere i Medicon Village, som nu er i gang med at bygge nyt kontorhus for at imødekomme efterspørgslen på kontorer.

(News Øresund)

Foothills har redan fått igang den skånska ärtskörden igen i samarbete med delägeren Magnihill. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Foodhills har i samarbete med delägaren Magnihill återupptagit den skånska ärtskörden

Foodhills har tre större ägare:  Backahill som ägs av den skånska bygg- och fastighetsentreprenören Erik Paulsson med familj, Lantmännen samt den lokala grönsaksproducenten Magnihill. Ett konkret resultat av ägarsamarbetet är att Foodhills återupptagit den skånska ärtskörden efter Findus. Med två ärttröskor som köpts in från Findus kunde Foodhills kontraktera 35 lantbrukare i Skåne och Halland som i höstas levererade sin första ärtskörd till Magnihill som genom ett danskt dotterbolag även är stor exportör av grönsaker. (News Øresund)

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.