Følg os på

Erhverv

Nyt skånsk aktieselskab satser på cirkulær fødevareproduktion

Publiseret

 

Findus’ salg af produktionsbygninger i Bjuv til selskabet Foodhills blev præsenteret ved en konference af Findus Sveriges formand, Peter Odemark (tv.), og Foodhills’ formand, Bengt Persson. Foto: News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen.

Det nyligt oprettede aktieselskab Foodhills har opkøbt fødevaregiganten Findus’ gamle produktionsbygninger i Skåne og planlægger at udleje dem til firmaer, der satser på cirkulær fødevareproduktion. Det skaber jobs og øger konkurrencekraften.

I den svenske by Bjuv øst for Helsingborg ligger Findus’ historiske produktionsbygninger. De er nu blevet opkøbt af aktieselskabet Foodhills, som planlægger at omdanne området til et centrum for cirkulær fødevareproduktion.

– Vores vision er at være europæisk foregangsland for cirkulær fødevareproduktion og at bidrage til en holdbar global udvikling, siger Bengt Persson, formand for Foodhills, i en pressemeddelelse.

Cirkulær fødevareproduktion betyder, at en virksomheds restprodukter finder anvendelse i produktionen af andre varer. Det særegne ved Foodhills cirkulære vision er, at den skal varetages af andre små og mellemstore virksomheder, der er interesserede i at benytte produktionsbygningerne. På den måde kan de lære af hinandens styrker og svagheder.

– Store virksomheder har sine fordele – men de har også sine ulemper. Vi kommer til at arbejde med både små og mellemstore virksomheder i produktionsbygningerne. Vi håber på at kunne være katalysator for, at virksomhederne udnytter hinandens styrker, samtidig med at de opnår fordelene af at være i samarbejde med en stor virksomhed, siger Bengt Persson til News Øresund.

Projektet møder også stor opbakning fra politisk side. Skånes regionale koordinator, Lennart Svensson, mener, at det ikke blot er en gevinst for Bjuv kommune, men også for Skåne og resten af Sverige.

– Det skaber jobs, styrker selvtilliden og øger konkurrencekraften i svensk fødevareproduktion. Det er et arbejde som ligger helt i tråd med Skånes og Sveriges fødevarestrategier, siger Lennart Svensson i en pressemeddelelse.

(News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen)

Selskabet Foodhills har sammen med Erik Paulssons selskab Backahill satset på at skabe nye jobs inden for cirkulær fødevareproduktion med hovedsæde i Findus’ gamle produktionsbygninger. Foto: News Øresund – Mandus Örarbäck.

Foodhills er endnu et eksempel på skånsk byggematadors engagement i erhvervslivet.

Selskabet Foodhills satsning på innovativ fødevareproduktion er endnu et eksempel på de to byggematadorers Erik Paulsson og Mats Paulsson personlige engagement i region Skåne. De to brødre er grundlæggere af den svenske byggekoncern Peab. Deres satsning vil nemlig betyde flere jobs, hvilket kommer kærkomment i kølvandet på nedlægningen af adskillige virksomheder.

Det er broderen Erik Paulsson, der via familiens selskab Backahill har investeret i Foodhills. Ambitionen er at forvandle Findus’ gamle produktionsbygninger og -arealer til et innovativt centrum for cirkulær fødevareproduktion. Gennem Backahill er Erik Paulsson også storejer af en række ejendomsselskaber, heriblandt Wihlborgs Fastigheter, som blandt andet ejer ejendommene i Ideon Science Park i Lund.

Tidligere har broderen Mats Paulsson, som sammen med sin familie er hovedejere af selskabet Peab, været med til at styrke beskæftigelse og forskning, i forbindelse med at fødevareselskabet Astra Zeneca lukkede sit forskningsanlæg i Lund. Mats Paulsson donerede 100 million kroner til en ny stiftelse for forskning og innovation, hvor han gennem selskabet Medicon Village opkøbte Astra Zenecas gamle forskningslokaler. I dag er der mere end 120 virksomheder og organisationer med over 1.600 medarbejdere i Medicon Village, som nu er i gang med at bygge nyt kontorhus for at imødekomme efterspørgslen på kontorer.

(News Øresund)

Foothills har redan fått igang den skånska ärtskörden igen i samarbete med delägeren Magnihill. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Foodhills har i samarbete med delägaren Magnihill återupptagit den skånska ärtskörden

Foodhills har tre större ägare:  Backahill som ägs av den skånska bygg- och fastighetsentreprenören Erik Paulsson med familj, Lantmännen samt den lokala grönsaksproducenten Magnihill. Ett konkret resultat av ägarsamarbetet är att Foodhills återupptagit den skånska ärtskörden efter Findus. Med två ärttröskor som köpts in från Findus kunde Foodhills kontraktera 35 lantbrukare i Skåne och Halland som i höstas levererade sin första ärtskörd till Magnihill som genom ett danskt dotterbolag även är stor exportör av grönsaker. (News Øresund)

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.