Følg os på

Samfund

OECD efterspørger mere samarbejde i Øresundsregionen

Publiseret

 

Claire Nauwelaers, politisk analytiker i OECD. Foto: News Øresund

Interessen for Øresundsregionen er for lav. Frem for alt på dansk side, mener OECD, der i en ny rapport om Øresundsregionen fastslår, at integrationen går den forkerte vej. Samarbejdsorganisationer er blevet nedlagt, den private sektor er for lidt involveret i den politiske og strategiske udvikling og der er en stigende ubalance mellem kerne og periferi i regionen.

De nationale politikere skal engageres mere, hvis der skal sættes gang i integrationen, mener OECD. Eksempelvis kan samarbejdsorganisationer som Øresundskomiteen suppleres med repræsentanter fra det nationale niveau.

”Vi skal blive bedre til at få nationale myndigheder med, og blandt andet i Nordisk Ministerråd skal vi have fokus på samarbejdet på sundhedsområdet”, sagde Pia Kinhult (M), formand for Region Skåne på et skånsk seminarium på Christiansborg i dag, hvor rapporten blev præsenteret.

Til trods for at OECD gerne fremhæver Øresundsregionen, som et godt eksempel på en europæisk grænseregion, mener organisationen ikke det er lykkes at koordinere de regionale udviklings- og innovationsstrategier tilstrækkeligt, for at kunne udnytte synergieffekterne i hele grænseregionen.

”Tiden er kommet for et nyt kapitel i Øresundssamarbejdet efter broen. Fremover skal vi udnytte de muligheder vi endnu ikke har set,” sagde Claire Nauwelaers, politisk analytiker i OECD. (News Øresund) 

 

FAKTABOKS: Fælles milliardsatsning på forskningscenter ukendt i Danmark

Kun hver syvende af de største virksomheder i life science klyngen i Danmark kender til det kommende forskningsanlæg, European Spallation Source, ESS, som skal bygges i Lund og have datacenter i København. Det viser en ny analyse, som Analyse Danmark har lavet for Region Skåne og Medicon Valley Alliance.

49 procent af de danske virksomheder i undersøgelsen mener, at det vil være godt for virksomhedernes vækst med et stærkere samarbejde med aktører i Skåne, men samtidig forventer få virksomheder at øge sine aktiviteter på den anden side af Øresund inden for de nærmeste to år.

Undersøgelsen er gennemført af Analyse Danmark A/S. Der er i alt gennmført 100 CATI-interview med direktører i danske life science virksomheder i Øresundsregionen i perioden 13. februar til 6. marts 2014.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.