21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on januar 30th, 2019 | by Sofie Paisley

0

Øresunddirekt åbner nyt kontor i Helsingborg

2019-01-30:

I dag har Øresunddirekt kun kontor i Malmø, men den 4. februar åbnes der en midlertidig filial i Helsingborg. Foto: News Øresund – Johan Wessman

I 2019 får indbyggere og virksomheder i nordlige Øresund adgang til personlig rådgivning om hvordan det fungerer at arbejde på den anden side af Sundet, når informationscentret Øresunddirekt åbner en midlertidig filial i Helsingborg. Til at starten har kontoret åbent en dag hver tredje uge med evaluering af aktiviteterne ved årets udgang.

Målet med satsningen er ifølge Sandra Forsén, virksomhedsansvarlig hos Øresunddirekt, at nå ud til flere og udbrede kendskabet til det fælles arbejdsmarked, og til mulighederne der findes   på begge sider af Sundet.

– For godt to år siden kom Øresundsinstituttets rapport ”Möjligheterna med stärkt närvaro av informationstjänsten Øresunddirekt i Helsingborg och Helsingør” og vi har siden da haft et nært samarbejde med Helsingborg stad og Helsingør kommune. Vi har gennemført et antal uddannelses- og informationstiltag, markedsføringstiltag og andre initiativer, for at udbrede vores tilstedeværelse i den nordlige del af Øresundsregionen. Nu har vi også fået mulighed for at udvide vores personlige service til indbyggere og virksomheder, ved at åben en pop-up filial med myndighedseksperter fra Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan og Skatteverket i Arbetsmarknadsförvaltningens nye lokaler i Helsingborg, siger hun i en kommentar.

Både Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, samt borgmester i Helsingborg, Peter Danielsson, byder satsningen velkommen.

– Med etableringen af Øresunddirekt i Helsingborg bliver det lettere for virksomheder og medarbejdere at få råd og vejledning. Jeg håber derfor at flere nu kommer til at overveje de muligheder der findes på den anden side af Sundet, siger Benedikte Kiær.

Øresunddirekts kontor i Helsingborg er åbent hver tredje mandag, imellem 10-15. (News Øresund)

Fakta: Øresunddirekt

Øresunddirekt startede i år 2000 og består af et informationskontor i Malmø og en webbredaktion i København. Formålet er både at informere privatpersoner og virksomheder om hvad reglerne når man bevæger sig mellem Sverige og Danmark. Viekrsomheden i Malmø drives af Länsstyrelsen, Region Skåne, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan og Skatteverket.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑