Følg os på

Arbejdsmarked

Øresundsbron fejres med jubilæumskoncert, interviews, bog og konferencer

Publiseret

 

Fejring ved Luftkastellet ved Lernacken da Øresundsbron havde 10-årsdag. Foto: News Øresund

Fejringen af ​​Øresundsbrons 20-års jubilæum den 1. juli tager form. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner svenske kroner til en jubilæumskoncert for op til 10.000 besøgende på Ribersborg-stranden i Malmø og med tænkt delfinansiering fra Region Skåne.

Øresundsbro Konsortiet planlægger et seminarie ved brofæstet i Lernacken, og Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet allerede den 23. april afholder den fælles konference “Öresund 2040: Framtidens rörelser” på Søndre Campus i København. Den 25. maj arrangerer Greater Copenhagen Committée sin årlige infrastrukturkonference i Hyllie, i Malmø, og sætter da fokus på brojubilæet. News Øresund har sammenfattet de jubilæumsaktiviteter der p.t. er annoncerede:

I hele 2020

  • Øresundsbro Konsortiet udgiver jubilæumsportrætter af mennesker og aktører i broens verden under temaet “Tillsammans bygger vi broar” rettet mod kulturelle, menneskelige og forretningsmæssige broer.
  • Øresundsinstituttet vil offentliggøre en række rapporter vedrørende udviklingen i Øresundsregionen. Først kommer analysen “Flyttemønstre over Øresund”, som snart vil blive offentliggjort.

24. januar indleder Øresundsinstituttet gennem News Øresund publiceringen af en række interviews med personer i Øresundsregionen. Publikationen finder sted ugentligt indtil jubilæet. Et udvalg af interviewsne offentliggøres også i bogen, der er produceret med Lunds universitets Center för Öresundstudier, se herunder. I slutningen af januar lancerer Øresundsbro Konsortiet en jubilæumsside på deres site.

23. april afholder Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles konference “Øresund 2040: framtidens rörelser” hvor forskere, virksomheder, politikere og kulturpersoner taler. Konferencen finder sted på Københavns Universitets Søndre Campus.

23. april udgiver Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles bog “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid”. Syv forskere fra Danmark og Sverige har bidraget til bogen, med essays om regionen fra forskellige vinkler, Folklivsarkivet i Lund og Folkemindesamlingen ved Det Kongelige Bibliotek bidrager med indsamlede citater fra almenheden og Øresundsinstituttet og News Øresund med 21 interviews med personer i Øresundsregionen, samt en historisk epilog. Bogen er tosproget, men udgives i en mere dansk-udgave og en mere svensk-sproglig udgave. Bogen uddeles til deltagere på den førnævnte konference på Københavns Universitet.

25. maj afholder det dansk-svensk, politiske samarbejde i Greater Copenhagen Committee en infrastrukturkonferens, i Hyllie, Malmø, med fokus på brojubilæet.

25. maj ved Øresundsinstituttet generalforsamling kommer nogle af forfatterne bag bogen “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid” til at præsenteres. Læs mere om bogen ved omtalen af denne den 23. april, herover.

1. juli – jubilæumsdagen

  • Jubilæumskoncert ved Ribersborgsstranden i Malmø for et publikum på op til 10.000 personer. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner kroner til koncerten, som er tænkt at finansieres sammen med Region Skåne. Kommunalbestyrelse opfordrer det tekniske nævn til at koordinere koncerten med Øresundsbro Konsortiets planlagte aktiviteter, samt med andre organisationer og aktører som kan være interesserede i at samarbejde og finansiere jubilæet.
  • Fødselsdagsmarkeringer vil finde sted både på broen og ved betalinsstationen i Lernacken, oplyser Øresundsbro Konsortiet, der afslutter dagen med et seminarie ved brofæstet på Lernacken. Mere information følger til foråret.

Flere andre aktører, herunder Skånetrafiken og informationstjenesten Øresunddirekt, planlægger aktiviteter under brojubilæet, men hvordan er endnu ikke oplyst (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur23. september 2021

Skånetrafiken og DSB planlægger ti-minutters drift over Øresundsbron i december – men gennemførelsen afhænger af dansk beslutning om grænsekontrol

Som følge af coronapandemien og den danske grænsekontrol på togstationen i Københavns Lufthavn tager Øresundstogene et længere stop på stationen...

Politik23. september 2021

Spidskandidat til overborgmesterposten i København vil have et klimabudget for kommunen

Sophie Hæstrop Andersen, Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten i København ved kommunalvalget den 16. november, har fremlagt en klimaplan for hovedstaden....

Politik23. september 2021

Carl Johan Sonesson skriver bog om coronahåndtering i Skåne

I begyndelsen af december udgiver Carl Johan Sonesson (M), Region Skånes formand, en bog med sin personlige beretning om, hvordan...

Ejendomme23. september 2021

Rekordlave salgstider på boligmarkedet i Danmark under corona

I gennemsnit tog det 70 dage at sælge en lejlighed i Danmark under årets andet kvartal. Det viser tal fra...

Interviews23. september 2021

En svensker med missionen om at forbedre statussen på dansk dansekunst

Med sig fra Sverige har Danjel Andersson et helt andet syn på dansen, end han oplever i Danmark. Som kunstnerisk...

Bæredygtighed21. september 2021

Stena Line vil være fossilfri på den dansk-svenske rute i 2030

Stena Line har sammen med Frederikshavn Kommune og Frederikshavns havn underskrevet en aftale om at sætte to batteridrevne skibe i...

Politik21. september 2021

74 mia. svenske kr. til nye investeringer i det svenske finanslovsforslag

Mandag fremlagde Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S) regeringens finanslovsforslag for 2022. Budgettet indeholder investeringer på 74 milliarder svenske kroner og...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.