Følg os på

Arbejdsmarked

Øresundsbron fejres med jubilæumskoncert, interviews, bog og konferencer

Publiseret

 

Fejring ved Luftkastellet ved Lernacken da Øresundsbron havde 10-årsdag. Foto: News Øresund

Fejringen af ​​Øresundsbrons 20-års jubilæum den 1. juli tager form. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner svenske kroner til en jubilæumskoncert for op til 10.000 besøgende på Ribersborg-stranden i Malmø og med tænkt delfinansiering fra Region Skåne.

Øresundsbro Konsortiet planlægger et seminarie ved brofæstet i Lernacken, og Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet allerede den 23. april afholder den fælles konference “Öresund 2040: Framtidens rörelser” på Søndre Campus i København. Den 25. maj arrangerer Greater Copenhagen Committée sin årlige infrastrukturkonference i Hyllie, i Malmø, og sætter da fokus på brojubilæet. News Øresund har sammenfattet de jubilæumsaktiviteter der p.t. er annoncerede:

I hele 2020

  • Øresundsbro Konsortiet udgiver jubilæumsportrætter af mennesker og aktører i broens verden under temaet “Tillsammans bygger vi broar” rettet mod kulturelle, menneskelige og forretningsmæssige broer.
  • Øresundsinstituttet vil offentliggøre en række rapporter vedrørende udviklingen i Øresundsregionen. Først kommer analysen “Flyttemønstre over Øresund”, som snart vil blive offentliggjort.

24. januar indleder Øresundsinstituttet gennem News Øresund publiceringen af en række interviews med personer i Øresundsregionen. Publikationen finder sted ugentligt indtil jubilæet. Et udvalg af interviewsne offentliggøres også i bogen, der er produceret med Lunds universitets Center för Öresundstudier, se herunder. I slutningen af januar lancerer Øresundsbro Konsortiet en jubilæumsside på deres site.

23. april afholder Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles konference “Øresund 2040: framtidens rörelser” hvor forskere, virksomheder, politikere og kulturpersoner taler. Konferencen finder sted på Københavns Universitets Søndre Campus.

23. april udgiver Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles bog “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid”. Syv forskere fra Danmark og Sverige har bidraget til bogen, med essays om regionen fra forskellige vinkler, Folklivsarkivet i Lund og Folkemindesamlingen ved Det Kongelige Bibliotek bidrager med indsamlede citater fra almenheden og Øresundsinstituttet og News Øresund med 21 interviews med personer i Øresundsregionen, samt en historisk epilog. Bogen er tosproget, men udgives i en mere dansk-udgave og en mere svensk-sproglig udgave. Bogen uddeles til deltagere på den førnævnte konference på Københavns Universitet.

25. maj afholder det dansk-svensk, politiske samarbejde i Greater Copenhagen Committee en infrastrukturkonferens, i Hyllie, Malmø, med fokus på brojubilæet.

25. maj ved Øresundsinstituttet generalforsamling kommer nogle af forfatterne bag bogen “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid” til at præsenteres. Læs mere om bogen ved omtalen af denne den 23. april, herover.

1. juli – jubilæumsdagen

  • Jubilæumskoncert ved Ribersborgsstranden i Malmø for et publikum på op til 10.000 personer. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner kroner til koncerten, som er tænkt at finansieres sammen med Region Skåne. Kommunalbestyrelse opfordrer det tekniske nævn til at koordinere koncerten med Øresundsbro Konsortiets planlagte aktiviteter, samt med andre organisationer og aktører som kan være interesserede i at samarbejde og finansiere jubilæet.
  • Fødselsdagsmarkeringer vil finde sted både på broen og ved betalinsstationen i Lernacken, oplyser Øresundsbro Konsortiet, der afslutter dagen med et seminarie ved brofæstet på Lernacken. Mere information følger til foråret.

Flere andre aktører, herunder Skånetrafiken og informationstjenesten Øresunddirekt, planlægger aktiviteter under brojubilæet, men hvordan er endnu ikke oplyst (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Øresund27. januar 2023

Snart bliver det billigere at pendle i bil over broen: “Du kan køre så meget du vil for en fast pris om måneden”

For at gøre det mere attraktivt at krydse Øresund vil Øresundsbro Konsortiet sænke prisen for dem, der pendler i bil...

Sverige27. januar 2023

Ulf Kristerssons (M) højre hånd, statssekretæren PM Nilsson, træder tilbage efter ulovligt ålefiskeri og løjet over for politiet

Efter at være blevet taget i ulovligt ålefiskeri i Blekinge skærgård og derefter have benægtet anklagerne over for politiet har...

Energi27. januar 2023

Vestas’ administrerende direktør om corona-lukning af broen: “Det må aldrig ske igen”

Vestas er en af verdens største vindkraftproducenter med hovedkontor i Aarhus og kontorer i både København og Malmø. Det betyder,...

Okategoriserade27. januar 2023

Øresundsdebatten uge 4: Flere jernbanespor i Skåne før Fehmarn Bælt-tunnelen og dansk succes for Malmö Arena

Der er brug for flere jernbanespor i Sverige, når Fehmarn Bælt-tunnelen står færdig i 2029, og antallet af godstog, der...

Politik27. januar 2023

Greater Copenhagen lancerer årsrapport og ny hjemmeside

Den 31. januar præsenterer det dansk-svenske kommunal-regionale samarbejde Greater Copenhagen en ny hjemmeside og en ny årsberetning, som vil vise...

Sports27. januar 2023

Mere end 97 procent af tilskuerne var danskere, da 68.000 så det danske herrelandshold indlede VM i håndbold i Malmö Arena

Det blev en dansk succes, da det danske herrelandshold spillede de indledende runder af VM i håndbold i Malmö Arena....

Bæredygtighed27. januar 2023

Nyt lovforslag om Københavns Lufthavn i høring – forskydning af tværbanen giver plads til flere fly

Onsdag blev et lovforslag om rammerne for udviklingen af Københavns Lufthavn sendt i høring. En vigtig del af lovforslaget er,...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.