Følg os på

Arbejdsmarked

Øresundsbron fejres med jubilæumskoncert, interviews, bog og konferencer

Publiseret

 

Fejring ved Luftkastellet ved Lernacken da Øresundsbron havde 10-årsdag. Foto: News Øresund

Fejringen af ​​Øresundsbrons 20-års jubilæum den 1. juli tager form. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner svenske kroner til en jubilæumskoncert for op til 10.000 besøgende på Ribersborg-stranden i Malmø og med tænkt delfinansiering fra Region Skåne.

Øresundsbro Konsortiet planlægger et seminarie ved brofæstet i Lernacken, og Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet allerede den 23. april afholder den fælles konference “Öresund 2040: Framtidens rörelser” på Søndre Campus i København. Den 25. maj arrangerer Greater Copenhagen Committée sin årlige infrastrukturkonference i Hyllie, i Malmø, og sætter da fokus på brojubilæet. News Øresund har sammenfattet de jubilæumsaktiviteter der p.t. er annoncerede:

I hele 2020

  • Øresundsbro Konsortiet udgiver jubilæumsportrætter af mennesker og aktører i broens verden under temaet “Tillsammans bygger vi broar” rettet mod kulturelle, menneskelige og forretningsmæssige broer.
  • Øresundsinstituttet vil offentliggøre en række rapporter vedrørende udviklingen i Øresundsregionen. Først kommer analysen “Flyttemønstre over Øresund”, som snart vil blive offentliggjort.

24. januar indleder Øresundsinstituttet gennem News Øresund publiceringen af en række interviews med personer i Øresundsregionen. Publikationen finder sted ugentligt indtil jubilæet. Et udvalg af interviewsne offentliggøres også i bogen, der er produceret med Lunds universitets Center för Öresundstudier, se herunder. I slutningen af januar lancerer Øresundsbro Konsortiet en jubilæumsside på deres site.

23. april afholder Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles konference “Øresund 2040: framtidens rörelser” hvor forskere, virksomheder, politikere og kulturpersoner taler. Konferencen finder sted på Københavns Universitets Søndre Campus.

23. april udgiver Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles bog “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid”. Syv forskere fra Danmark og Sverige har bidraget til bogen, med essays om regionen fra forskellige vinkler, Folklivsarkivet i Lund og Folkemindesamlingen ved Det Kongelige Bibliotek bidrager med indsamlede citater fra almenheden og Øresundsinstituttet og News Øresund med 21 interviews med personer i Øresundsregionen, samt en historisk epilog. Bogen er tosproget, men udgives i en mere dansk-udgave og en mere svensk-sproglig udgave. Bogen uddeles til deltagere på den førnævnte konference på Københavns Universitet.

25. maj afholder det dansk-svensk, politiske samarbejde i Greater Copenhagen Committee en infrastrukturkonferens, i Hyllie, Malmø, med fokus på brojubilæet.

25. maj ved Øresundsinstituttet generalforsamling kommer nogle af forfatterne bag bogen “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid” til at præsenteres. Læs mere om bogen ved omtalen af denne den 23. april, herover.

1. juli – jubilæumsdagen

  • Jubilæumskoncert ved Ribersborgsstranden i Malmø for et publikum på op til 10.000 personer. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner kroner til koncerten, som er tænkt at finansieres sammen med Region Skåne. Kommunalbestyrelse opfordrer det tekniske nævn til at koordinere koncerten med Øresundsbro Konsortiets planlagte aktiviteter, samt med andre organisationer og aktører som kan være interesserede i at samarbejde og finansiere jubilæet.
  • Fødselsdagsmarkeringer vil finde sted både på broen og ved betalinsstationen i Lernacken, oplyser Øresundsbro Konsortiet, der afslutter dagen med et seminarie ved brofæstet på Lernacken. Mere information følger til foråret.

Flere andre aktører, herunder Skånetrafiken og informationstjenesten Øresunddirekt, planlægger aktiviteter under brojubilæet, men hvordan er endnu ikke oplyst (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet


Aktuelle nyheder

Erhverv20. februar

Stor interesse for Dansk Byggeri og Maskinentreprenörernas Øresundskonference i Malmø i næste uge

Interessen for at deltage i Dansk Byggeris og Maskinentreprenörernas Øresundskonference, i Malmø i næste uge, blev så stort at arrangørerne måtte...

Billede fra restauranten Alchemist i København, som har fået to stjerner i Guide Michelin. Foto: Alchemist
Billede fra restauranten Alchemist i København, som har fået to stjerner i Guide Michelin. Foto: Alchemist
Erhverv19. februar

Nye Michelin stjerner til danske restauranter – Skåne mistede en

Den danske restaurantscene vokser med nye spændende koncepter, hvilket bliver belønnet med den fineste udmærkelse i branchen. Ved Guide Michelins...

Danmark19. februar

Hakon Iversen ny adm. direktør for Banedanmark

Banedanmark, som har ansvaret for de danske jernveje, har fået ny adm. direktør. Hakon Iversen, der tiltræder den 1. april,...

Øresund 202018. februar

Ung dansk skater lokket af kreativt gymnasium i Malmø

Det tager fem minutter for 16-årige Sander Bøgvad Mikkelsen at cykle fra sit hjem på Vesterbro til Hovedbanen. Herfra tager...

Øresund18. februar

Få personer afvist af den danske grænsekontrol mod Sverige

Dansk politi har gennemført 68 stikprøver af rejseende fra Sverige i løbet af de første to måneder med grænsekontrollen og...

Sverige18. februar

5.674 personer blev nægtet indrejse ved de svenske grænser sidste år

I 2019 blev i alt 5.674 personer afvist ved de svenske grænskontroller, oplyser svensk politi News Øresund. Det betyder at...

Arbejdsmarked13. februar

Pendlere skal diskutere grænsehindringsproblemer i Folketinget

Den 27. februar mødes repræsentanter fra den nystartet Facebookgruppe ”Øresundspendler – I klemme mellem 2 lande” og folketingsmedlem, Henrik Møller...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.