Følg os på

Arbejdsmarked

Øresundsbron fejres med jubilæumskoncert, interviews, bog og konferencer

Publiseret

 

Fejring ved Luftkastellet ved Lernacken da Øresundsbron havde 10-årsdag. Foto: News Øresund

Fejringen af ​​Øresundsbrons 20-års jubilæum den 1. juli tager form. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner svenske kroner til en jubilæumskoncert for op til 10.000 besøgende på Ribersborg-stranden i Malmø og med tænkt delfinansiering fra Region Skåne.

Øresundsbro Konsortiet planlægger et seminarie ved brofæstet i Lernacken, og Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet allerede den 23. april afholder den fælles konference “Öresund 2040: Framtidens rörelser” på Søndre Campus i København. Den 25. maj arrangerer Greater Copenhagen Committée sin årlige infrastrukturkonference i Hyllie, i Malmø, og sætter da fokus på brojubilæet. News Øresund har sammenfattet de jubilæumsaktiviteter der p.t. er annoncerede:

I hele 2020

  • Øresundsbro Konsortiet udgiver jubilæumsportrætter af mennesker og aktører i broens verden under temaet “Tillsammans bygger vi broar” rettet mod kulturelle, menneskelige og forretningsmæssige broer.
  • Øresundsinstituttet vil offentliggøre en række rapporter vedrørende udviklingen i Øresundsregionen. Først kommer analysen “Flyttemønstre over Øresund”, som snart vil blive offentliggjort.

24. januar indleder Øresundsinstituttet gennem News Øresund publiceringen af en række interviews med personer i Øresundsregionen. Publikationen finder sted ugentligt indtil jubilæet. Et udvalg af interviewsne offentliggøres også i bogen, der er produceret med Lunds universitets Center för Öresundstudier, se herunder. I slutningen af januar lancerer Øresundsbro Konsortiet en jubilæumsside på deres site.

23. april afholder Københavns Universitet, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles konference “Øresund 2040: framtidens rörelser” hvor forskere, virksomheder, politikere og kulturpersoner taler. Konferencen finder sted på Københavns Universitets Søndre Campus.

23. april udgiver Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier og Øresundsinstituttet den fælles bog “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid”. Syv forskere fra Danmark og Sverige har bidraget til bogen, med essays om regionen fra forskellige vinkler, Folklivsarkivet i Lund og Folkemindesamlingen ved Det Kongelige Bibliotek bidrager med indsamlede citater fra almenheden og Øresundsinstituttet og News Øresund med 21 interviews med personer i Øresundsregionen, samt en historisk epilog. Bogen er tosproget, men udgives i en mere dansk-udgave og en mere svensk-sproglig udgave. Bogen uddeles til deltagere på den førnævnte konference på Københavns Universitet.

25. maj afholder det dansk-svensk, politiske samarbejde i Greater Copenhagen Committee en infrastrukturkonferens, i Hyllie, Malmø, med fokus på brojubilæet.

25. maj ved Øresundsinstituttet generalforsamling kommer nogle af forfatterne bag bogen “Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid” til at præsenteres. Læs mere om bogen ved omtalen af denne den 23. april, herover.

1. juli – jubilæumsdagen

  • Jubilæumskoncert ved Ribersborgsstranden i Malmø for et publikum på op til 10.000 personer. Malmøs kommunalbestyrelse besluttede onsdag at afsætte 1,2 millioner kroner til koncerten, som er tænkt at finansieres sammen med Region Skåne. Kommunalbestyrelse opfordrer det tekniske nævn til at koordinere koncerten med Øresundsbro Konsortiets planlagte aktiviteter, samt med andre organisationer og aktører som kan være interesserede i at samarbejde og finansiere jubilæet.
  • Fødselsdagsmarkeringer vil finde sted både på broen og ved betalinsstationen i Lernacken, oplyser Øresundsbro Konsortiet, der afslutter dagen med et seminarie ved brofæstet på Lernacken. Mere information følger til foråret.

Flere andre aktører, herunder Skånetrafiken og informationstjenesten Øresunddirekt, planlægger aktiviteter under brojubilæet, men hvordan er endnu ikke oplyst (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

E-postadress

Aktuelle nyheder

Samfund18. september

Smittspredningen stiger på den danske side af Øresund

Spredningen af covid-19 er fortsat med at stige de seneste dage i København og resten af Østdanmark, hvilket har ført...

Samfund18. september

Danmark indfører landsdækkende restriktioner – flere opfordres til at arbejde hjemmefra

Fra kl. 12 lørdag, indføres der nye restriktioner for at begrænse spredningen af coronavirus i Danmark. Reglerne gælder nu i...

Samfund18. september

Sverige åbner op for besøg på plejehjem

Fra og med 1. oktober ophæves forbuddet mod at besøge ældreboliger i Sverige. Besøgsforbuddet blev indført for at forhindre spredning...

Arbejdsmarked18. september

Coronakrisen har fået flere til at søge information om hvad der gælder over Øresund

Antallet af personer, der henvendte sig til informationstjenesten Øresunddirekt via e-mail eller telefon, er steget kraftigt under coronakrisen sammenlignet med...

Turisme/kultur18. september

Covid-19 deler dansk turisme: udsolgte hoteller i Aarhus – 20 procent booket i København

Dansk turisme har udviklet sig i helt forskellige retninger i Jylland og i København i løbet af sommeren. Zleep Hotels...

Infrastruktur16. september

Ny rapport: Stockholms city-lufthavn Bromma er ikke kommercielt bæredygtig og bør lukkes

Som et resultat af coronapandemiens effekter på antallet af flyrejser fremover, er det ikke længere kommercielt berettiget at drive Stockholms...

Samfund18. september

News Øresunds ugebrev d. 18. september

– Ny rapport: Stockholms city-lufthavn Bromma er ikke kommercielt bæredygtig og bør lukkes. Ejeren Swedavia vurderer i stedet, at det...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.