Danmark
Øresundsinstituttet tog 21 personer med på bustur fra Malmø til Folkemødet
Region Skånes nye udviklingsdirektør Anna Pettersson, Malmø kommunes erhvervsdirektør Micael Nord, Svenskt Näringslivs regionschef Johan Dalén og Sveriges Radios Danmarkskorrespondent Samuel Larsson var blandt de 21 personer, der fredag ledsagede det dansk-svenske videnscenter Øresundsinstituttets endagsbustur fra Malmø til Folkemødet i Allinge på Bornholm.
Busturen var ifølge Øresundsinstituttet arrangeret, fordi de mener, at for få svenskere benytter lejligheden til at lære dansk politik og det danske samfund at kende. For Johan Dalén, Svenskt Näringslivs regionschef i Skåne og Blekinge, var det ikke kun muligheden for at møde dansk politik og danske organisationer, der fik ham til at tage med til Folkemødet.
– Busturen i sig selv er en begivenhed, hvor man både kan mingle med interessante deltagere og en blanding af embedsmænd, ledere og politikere.
Sveriges Radios Danmarkskorrespondent Samuel Larsson ser Folkemødet som en vigtig mulighed for at komme tættere på danske politikere og følge den politiske debat.
– Hvis man dækker Danmark, som jeg gør for Sveriges Radio, så er det nærmest fagligt uforsvarligt ikke at være her på Folkemødet, hvis man har mulighed for det. Det er jo den danske udgave af Almedalen. Det er her, alle de centrale mennesker samles, og man har en chance for at komme tættere på, end man kan i hverdagen i København, siger Samuel Larsson til News Øresund, mens han kigger ud over havnen i Allinge, hvor de store danske tv-selskaber har deres scener under Folkemødet.
Andre svenske mediers interesse for at dække Folkemødet er dog mere begrænset.
– Det afspejler dels, at dækningen af Danmark i de svenske medier ikke er så omfattende. Sveriges Radio har investeret i dette, og det er jeg glad for. Det er nødvendigt. Men der er ikke så mange andre medier end Sveriges Radio, der har en Danmarkskorrespondent, fortsætter han.
Det uafhængige dansk-svenske videnscenter Øresundsinstituttets med nyhedsbureauet News Øresund er på plads med alle syv medarbejdere under Folkemødet med det formål at skabe kontakter, indsamle viden og give de svenske læsere de seneste nyheder samt et godt overblik over dansk politik. Initiativet, der skal hjælpe flere svenske aktører med at komme til Folkemødet via en bustur, er nyt i år, men det er allerede besluttet, at turen gentages næste år. (News Øresund)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23