Følg os på

Norden

Øresundsregionen får sin første restaurant med tre Michelinstjerner

Publiseret

 

Geranium Michelin webb

Rasmus Kofoed, Geranium i et interview med Tv 2. Foto: News Øresund – Joakim Jensen

Dagens offentliggørelse af Michelin Nordic Guide 2016, kastede tre Michelinstjerner af sig til Geranium i København. I Skåne fik Daniel Berlin Krog for første gang tildelt én stjerne – ligeledes fik Hotel Frederiksminde på Sjælland og Kadeau på Bornholm, hver sin første stjerne.

”Det er som at bestige Mount Everest. Det kommer jeg aldrig til at gøre. Det kommer jeg aldrig til at kunne opnå […]. Det er det der uopnåelige, man besøger en gang i mellem når man er i Frankrig eller USA. Man har gåsehud når man går ind på en tre-stjernet […]. Og nu står man der selv. Jeg tror lige det skal lande” sådan siger en begejstret medejer og restaurantchef for Geranium, Søren Ledet til News Øresund. Hans restaurant blev i dag præsenteret, på Hotel D’Angleterre i København, som én af Nordens kun to, første restauranter med tre Michelinstjerner – den anden blev Maaemo i Oslo.

Søren Ledet betragter ikke Geranium som værende beliggende i Øresundsregionen, men som en restaurant beliggende i København. Han håber dog at Geraniums tre stjerner, vil kunne smitte af på resten af Øresundsregionen.

”Jeg tror det gør regionen mere interessant at rejse til for gastro-turister. Der har jo ikke før været en tre-stjernet (red. restaurant). Noma er verdens bedste restaurant og det har trukket meget til. Men at der også ligger en tre-stjernet, gør selvfølgeligt sit, er jeg helt overbevist om. Det håber jeg da, for alle restauranterne i Øresundsregionen” siger Søren Ledet.

I Sydskåne fik man også del i stjerneregnen. Her fik Daniel Berlin Krog én stjerne, og er dermed den eneste Michelinrestaurant i Skåne, udenfor Malmø – hvor både Vollmers, Bloom in the Park og Ambiance à Vindåkra alle bibeholdt deres ene stjerne. Daniel Berlin ved endnu ikke hvad stjernen kommer til at betyde for ham, men betragter Øresundsregionen som én af de faktorer, der gjorde det muligt for ham at opnå en stjerne.

”Jeg tror at for vores del, er det en ære og en mulighed at ligge så tæt på København. Vi deler mange gæster. Regionen hænger næsten sammen. For mig er det sådan, at uden Øresundsregionen med København i centrum, ville det være meget sværere at drive en restaurant som min. Jeg er meget taknemmelig for at ligge der, hvor jeg ligger” siger Daniel Berlin til News Øresund.

Ifølge Børsens madanmelder Ole Troelsø, så gik uddelingen af stjerner som forventet, han var dog alligevel overrasket over nogle af stjernerne.

”Det overraskede mig at Frederiksminde fik (red. en stjerne). De kan bære den, men jeg havde ikke turdet håbe, at det kunne gå den vej. Jeg syntes det var rigtigt gode valg Michelin havde lavet den her gang. Velbegrundet. Der var ikke nogen slinger i valsen ” siger Ole Troelsø. (News Øresund – Joakim Jensen)

Greater Copenhagen (Øresundsregionen) har flest Michelinstjerner i Norden

Antal restauranter med mindst én stjerne i The Michelin Nordic Guide 2016:
Greater Copenhagen: 22, hvoraf 4 er i Skåne
Stockholm: 10
Göteborg: 7
Oslo: 4
Helsinki: 4
Århus: 3


Michelin Nordic Guide 2016 – Stjernefordeling

*** = tre stjerner, ** = to stjerner & * = én stjerne

ØRESUNDSREGIONEN

København: Geranium (***), aoc (**), Noma (**), Clou (*), Den Røde Cottage (*), formel B (*), Grønbech & Churchill (*), Kadeau (*), Kiin Kiin (*), Kokkeriet (*), Kong Hans Kælder (*), Marchal (*), Relæ (*), Søllerød Kro (*), Studio at the Standard (*).
Sjælland: Frederiksminde (*)
Bornholm: Kadeau (*)
Malmø: Vollmers (*), Bloom in the Park (*), Ambiance à Vindåkra (*)
Skåne: Daniel Berlin Krog (*)


RESTEN AF NORDEN

Finland: Ask (*), Chef & Sommelier (*), Demo (*), Olo (*)
Norge: Maaemo (***), Fauna (*), Kontrast (*), Statholdergaarden (*), RE-NAA (*)
Øvrige Danmark: Frederikshøj (*), Gastromé (*), Substans (*), Henne Kirkeby Kro (*)
Øvrige Sverige: Frantzén (**), Mathias Dahlgren-Matsalen (**), Oaxen Krog (**), Fäviken Magasinet (**), Ekstedt (*), Esperanto (*), Gastrologik (*), Mathias Dahlgren-Matbaren (*), Sushi Sho (*), Volt (*), Bhoga (*), Koka (*), Sjömagasinet (*), SK Mat & Människor (*), Thörnströms Kök (*), 28+ (*), Upper House (*), Borgholm (*), PM & Vänner (*)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.