Følg os på

Infrastruktur

Øresundstogene kan blive et svensk trafiksystem med slutstation i København

Publiseret

 

oresundstag_malmoc

Skånetrafiken og Transport- og Bygningsministeriet indleder nu et forstudie med udgangspunkt i hvordan togtrafikken over sundet skal organiseres fremover. Ved at gøre det til et i grunden svensk trafiksystem med én operatør vil driften blive forenklet. Det mener Skånetrafikens togchef Magnus Andersson.

Et forstudie indledes nu for at undersøge hvordan Øresundstogene over broen vil kunne organiseres som et i grunden svensk trafiksystem, der går til og fra København. Det vil indebære én operatør for trafikken og forenkle driften, mener Skånetrafikens togchef Magnus Andersson. Slutrapporten skal præsenteres i marts næste år og den nuværende trafikaftale udløber i 2019.

– Vi har sammen med Transport- og Bygningsministeriet startet en afklaring af hvordan vi lempeligt organiserer trafikken og skaber dermed forudsætningerne for den kommende udbudsrunde på svensk side, siger Magnus Andersson, togchef på Skånetrafiken til News Øresund.

Udgangspunktet er dels at det drejer sig om en lille andel af rejsende fra Sverige som kører videre på Kystbanen efter København, og modsvarende for trafikken i den anden retning, og dels handler det om at gøre driften enklere og kvalitetsmæssigt bedre. Gennem at samordne trafikken og have én operatør bliver ansvarsspørgsmålet enklere, mener Magnus Andersson.
– Som det er nu er der mange parter indblandet i Øresundstogstrafikken over broen, det er ikke optimalt. Kvalitetsspørgsmålene og den operative drift bliver kompliceret, spørgsmålet er om det kan gøres anderledes. Vi er nu i gang med udbuddet på et forstudie omkring det.

Forstudiet sættes nu i gang og der forventes delleverancer til efteråret, inden slutrapporten bliver præsenteret i marts næste år.
– Så vil der findes forslag til hvordan trafikken kan organiseres og hvilke danske og svenske aftalemodeller som er lempelige at anvende, siger Magnus Andersson.

Fra dansk side anses det for rimeligt at togtrafikken over broen bliver mere ”svensk” og går til og fra København, ifølge Magnus Andersson.
– Man er klar til at give mere tyngde til os til at organisere trafikken. Der findes en forståelse og fælles forståpelse omkring at det er passende med nye tiltag omkring organiseringen af brotrafikken.

Den nuværende aftale om den svenske trafik løber til 2019, og den danske aftale mellem ministeriet og DSB til 2024, men med mulighed for at forkorte aftalen når det gælder Øresundstogene. Spørgsmålet om at adskille togtrafikken over broen fra Kystbanen har eksisteret som forslag allerede fra den tidligere regering i Danmark. Præcist hvor og hvornår trafikken kan adskilles indgår også som en del af forstudiet.

For de rejsende vil en samordnet trafik med én operatør indebærer en klar forbedring, mener Magnus Andersson.
– Den store forandring er at vi kan få en bedre kvalitet og service i trafikken.

I dag ligger ansvaret for trafikken med Øresundståg på svensk side hos seks trafikfirmaer med Skånetrafiken i spidsen. I Danmark styrer Øresundstogtrafikken af statslige DSB på vegne af Transport- og Bygningsministeriet. Undersøgelsen omhandler at hele ansvaret for driften kan havne på svensk side, og at togstrækningen i Danmark forkortes gennem at togene går til og fra København og ikke som i dag til Helsingør.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.