Følg os på

Interviews

Inden World Pride: “Jeg tror, at vi vil se langt mere samarbejde i fremtiden”

Publiseret

 

Katja Moesgaard, formand for Copenhagen 2021, det store internationale LGBTQIA+ event, der starter i København og Malmø. Foto: Copenhagen 2021

Katja Moesgaard er forperson for Copenhagen 2021, som omfatter LGBTQIA+ arrangementerne World Pride og EuroGames, og som bliver afholdt i København og Malmø fra 12.-22. august. De fleste publike events afholdes i København, herunder afslutningsparaden den 21. august, sportskonkurrencer og to store konferencer. Copenhagen 2021 er det officielle navn på eventet, som afholdes i samarbejde mellem Copenhagen Pride, Pan Idræt og Malmö Pride og med støtte fra offentlige og private aktører.

Fortæl os om programmet i København under World Pride?
– EuroGames og World Pride er etableret under et fælles eventnavn – Copenhagen 2021 – og finder sted i både København og Malmø, med mere end 1.000 forskellige events som pågår mellem den 12. og den 22. august. Hovedprogrammet er World Pride og EuroGames, men der er også et menneskerettighedsprogram med en konference og en række kulturprogrammer, der kører samtidigt. Vi arbejder derfor ud fra fire søjler: World Pride, EuroGames, menneskerettigheder og kulturelle aktiviteter. Det er et omfattende program. Selve Priden blev skudt i gang i Malmø torsdag (i går) med åbningsparaden og slutter i København den 21. august. Hele programmet er blevet bundet sammen med at starte i Malmø med en parade på Malmø stadion og slutter af i gaderne i København, hvor restriktionerne er blevet lempet lidt mere, med seks forskellige parader, hvor op til 7.500 mennesker kan samles, som det ser ud nu.

Hvordan har det været at dele arrangementet mellem to byer – København og Malmø?
– Det har været spændende at være en del af et event, der går på tværs. Jeg synes, at vi har haft et godt og lærerigt samarbejde og vi har stillet krav til hinanden. Vi tænker lidt forskelligt, selv om vi bor tæt på hinanden, men jeg synes, at det er med til at styrke eventet som helhed. Jeg tror, at Malmø har været med til at løfte København, og København har været med til at løfte Malmø. Jeg håber også, at vi kan være med til at sætte standarden for, at vi samarbejder, når der er store begivenheder, enten i Malmø eller København. At dette er med til at kick-starte flere samarbejder. Jeg ved godt, at det er blevet gjort før, med broløb og andre arrangementer, men jeg tror, at dette er det største af sin slags, og jeg tror, at vi vil se langt flere samarbejder på tværs i fremtiden i forbindelse med sportsbegivenheder og andre mega-events.

Hvordan har pandemien påvirket World Pride, med restriktioner og begrænsede muligheder for at rejse til København/Malmø?
– Som med alt andet har det påvirket rigtig meget, og det har været vanskeligt at arbejde med et så stort event, når man ikke har kunnet være på kontoret, ikke har kunnet mødes på tværs af Malmø og København, og mange ikke har kunnet arbejde sammen fysisk i hverdagen. Samtidig har der været restriktioner og begrænsninger, så det har været en udfordrende opgave at arbejde med en så stor begivenhed og med så mange usikkerhedsfaktorer. Det har været en vanskelig opgave, som jeg synes, at begge organisationer i København og Malmø har løst meget flot. Det har også været en udfordring, at restriktionerne har været forskellige i Danmark og Sverige, hvilket også afspejles i programmet, hvor København har flere åbne arrangementer, mens Malmø har flere regulerede arrangementer. Desuden har det været svært at tiltrække internationale gæster hertil, fordi alle lande har haft forskellige restriktioner. Vi har derfor været nødt til at nedjustere vores forventninger til, hvor mange deltagere der kommer fra udlandet.

– Det har også betydet, at vi har markedsført os mere lokalt frem for globalt. Vi ønsker at nå langt ud med vores budskaber, men samtidig ønsker vi at få deltagere fra de lande, der kan deltage, dvs. Danmark, Sverige og flere dele af Europa. Men vi har indarbejdet digitale løsninger så man kan deltage på konferencerne digitalt. Det er måske det gode ved pandemien, at vi har et stærkt og godt digitalt program. Det er jeg ikke sikker på, at vi ville have haft, hvis det havde været inden pandemien. Med digitale løsninger når vi også længere ud globalt.

Hvor mange mennesker forventer I med deltager fysisk og digitalt?
– Jeg kan ikke sige det præcist. Vi ved det først, når man har registreret sig til de digitale begivenheder, men vi forventer stor deltagelse. (Copenhagen 2021 forventer, at omkring 2.000 mennesker vil deltage i EuroGames og 1.000 aktivister vil deltage i konferencen Human Rights forum et, red. note.)

Hvad betyder det at kunne arrangere et stort internationalt LGBTQIA+ event i København og Malmø?
– Det betyder rigtig meget. Copenhagen 2021 betragtes som et mega event på niveau med Euro 2020 og Tour de France, der kommer til København næste år. At København kan stå frem ikke bare gennem at arrangere sportsbegivenheder, men også begivenheder med fokus på menneskesyn og menneskelig værdighed er et stærkt signal både for København og for Malmø. Det er et fantastisk budskab og initiativ, der er med til at markedsføre og positionere København og Malmø som moderne og åbne byer, og det bringer os i samme liga som de store byer, der normalt afholder sådanne arrangementer.

 

Fakta:
World Pride: en global LGBTQIA+ arrangement, der afholdes hvert andet år for at fejre inklusion og retten til at elske den man vil.
EuroGames: et arrangement, der skal demonstrere inklusion og mangfoldighed inden for sport og bekæmpe diskrimination. Sportskonkurrencerne arrangeres hvert år, og denne gang for første gang i forbindelse med World Pride.
LGBTQIA+: er en samlet betegnelse for homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle, transkønnede, personer med queer udtryk og identiteter og interseksuelle personer.

Kilder: Copenhagen 2021, RFSL

 

(Erik Ottosson – News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur22. oktober 2021

Ny undersøgelse viser mulige stationsplaceringer i Malmø for en Øresundsmetro

En Øresundsmetro mellem Malmø og København kunne også resultere i et metrosystem inde i Malmø. Der undersøges nu tre mulige...

Arbejdsmarked22. oktober 2021

600 svenske jobsøgende og 15 danske virksomheder ventes til jobmesse den 27. oktober

Onsdag den 27. oktober afholdes der en dansk-svensk jobmesse i Hyllie i Malmø, hvor der forventes at omkring 600 svenske...

Ejendomme22. oktober 2021

141 meter høj bygning kan blive realitet i Lund

I Lund er der planer om at opføre en 141 meter høj bygning til hotel og lejligheder på det næsthøjeste...

Infrastruktur22. oktober 2021

Fritidstrafikken over Øresundsbron er fortsat i bedring

Trafikken over Øresundsbron er fortsat i bedring og nærmer sig niveauet fra før coronapandemien. I uge 41 var fritidstrafikken over...

Interviews21. oktober 2021

Tidsperspektivet i lufthavnen blev ændret fra år til uger

I løbet af tre uger i begyndelsen af coronapandemien faldt indtægterne og passagertallet i Københavns lufthavn til fem procent af...

Politics22. oktober 2021

Sveriges regering præsenterer ny strategi for at styrke turistindustrien

Mandag præsenterede regeringen en ny turismestrategi, der skal styrke samarbejdet mellem aktørerne i turistbranchen. Sverige vil igen være et attraktivt...

Erhverv22. oktober 2021

Volvo Cars børsnoteres på Nasdaq i Stockholm

Den svenske bilproducent Volvo Cars, der er ejet af kinesiske Geely, vil blive noteret på Nasdaq-børsen i Stockholm den 28....

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.