Følg os på

Samfund

Otte personer bliver være grænsen for julefejring i Sverige

Publiseret

 

Tirsdag blev anbefalinger og råd til julefejring i Sverige præsenteret. Foto: News Øresund

Tirsdag blev de generelle anbefalinger, der gælder for hele Sverige fra 14. december og over jule- og nytårsferien, præsenteret. Højst otte personer må fejre sammen, og rejser bør undgås.

Tirsdag indkaldte Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) til en pressekonference og præsenterede de begrænsninger, der vil gælde i de kommende højtider.

– I år kan jul ikke være som normalt, i år kan vi ikke fejre med alle, vi vil fejre med. Coronavirus tager ikke højde for helligdage, og fra flere dele af vores land modtager vi bekymrende rapporter om, hvordan smitten spredes. Nu skal vi være vedholdende, sagde han indledningsvist under pressekonferencen.

– Fra 14. december ophører de lokale råd, der gælder i forskellige dele af landet, og erstattet af nationale generelle råd og foreskrifter. Rådet er, at maksimalt otte personer kan samles til en fejring.

– Husk, at otte personer er den nye norm for alle sociale situationer, dette gælder også for jul og nytår. Undgå nye kontakter, omgåes i kort tid, hold afstand og helst udendørs. Undgå at rejse med tog og bus og undgå at gå i butikker, sagde Stefan Löfven.

Johan Carlson, generaldirektør for det svenske Folkhälsomyndigheten, talte om at skabe en boble, der kan muliggøre møder og om vigtigheden af ​​at rejse sikkert. Offentlig transport bør undgås, og i de tilfælde hvor det er nødvendigt, anbefales transportmidler, hvor der kan reserveres en sæde, sagde han.

– Det bedste er at fejre i egen kreds. Hvis man vil fejre med andre og rejse til et andet sted, skal man forberede det. Det er muligt at oprette en boble og i de resterende 10–14 dage være forsigtig med ikke at være sammen med andre. Men at gå mellem sådanne bobler er ikke rimeligt i år.

Når det kommer til skisportssteder på fjeldet, vil de kunne være åbne.

– Vi har haft en dialog for at sikre, at fjeldfaciliteterne kan holdes åbne. Der er en engagement hos de län, for at øge testningen og sikre, at der ikke forekommer trængsel. Derfor er det rimeligt at holde åbent, sagde Johan Carlson.

Folkhälsomyndigheten har samlet de nye regler og anbefalinger til helligdage og større helligdage på sin hjemmeside.

(News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.