Følg os på

Infrastruktur

Pendlere vender tilbage til togene over Øresund

Publiseret

 

Oresundstag foto Johan Wessman

Da ID-kontrollerne blev indført, styrtdykkede antallet af Øresundspendlere, som kørte med toget til arbejde. Men siden da er mange af dem vendt tilbage, viser nye tal fra Skånetrafiken og DSB. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Da ID-kontrollerne blev indført, styrtdykkede antallet af Øresundspendlere, som kørte med toget til arbejde. Men siden da er mange af dem vendt tilbage, viser nye tal fra Skånetrafiken og DSB.

I årets første kvartal gik Skånetrafikens salg af periodekort ned med fire procent sammenlignet med samme periode i fjor. Ser man udelukkende på årets to første måneder, var nedgangen otte procent, hvilket betyder at forskellen sammenlignet med i fjor er mindsket i takt med forårets komme.

Det samme mønster går igen i antallet af rejsende: i månederne januar-februar var rejsenedgangen tolv procent sammenlignet med de to første måneder af 2015. Medregnes marts og halvdelen af april er mindskningen reduceret til elleve procent.

”Vi oplevede en kraftig nedgang i januar, så blev det lidt bedre i februar og yderligere lidt bedre i marts”, siger Skånetrafikens salgschef Camilla Bunke til News Øresund.

Hun antager, at mange pendlere, som har forsøgt sig med andre transportformer er vendt tilbage til togene.

”Måske har man et arbejde, hvor man ikke behøver at rejse hver dag på sit pendlerkort, for vi ser jo trods alt at rejsemængden er gået ned”, siger hun.

Salget af enkeltbilletter er derimod ikke påvirket særligt meget af at ID- og grænsekontrol er indført, oplyser hun.

”Vi kan fastslå at der er et ganske godt salg af enkeltbilletter, her ser vi ikke et lige så stort tab. Det er ved periodekortene vi ser en nedgang, hvor pendlere måske deler en bil eller selv tager bilen i stedet”, siger hun.

I løbet af første kvartal i år steg trafikken over Øresundsbron ganske rigtigt med 4,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser statistik fra Øresundsbro Konsortiet. Stigningen er dog til dels påvirket af at påsken faldt i marts i år, men i april i fjor.

News Øresund – Anna Palmehag

Fakta:

– Baseret på at rejsemængden gik op i efteråret havde Skånetrafiken i stedet for en mindskning i antallet af rejser regnet med at antallet skulle stige med i gennemsnit fem procent i 2016.

– Skånetrafikens oplysninger kommer fra DSB og er baseret på målinger ved ID-kontrollerne.

– DSB’s egne pressetjeneste oplyser dog, at nedgangen i rejser er 20 procent, inkl. den tabte rejseopgang. Pressetjenesten henviser til de oplysninger som DSB indleverede i begyndelsen af marts, og News Øresund har ikke fået svar på, hvorfor oplysningerne ikke stemmer overens.

Fodnote: Tallene for trafikken over Øresundsbron er justerede på grund af at februar i år har 29 dage som følge af at det er skudår.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.