Følg os på

Infrastruktur

Pendlere vender tilbage til togene over Øresund

Publiseret

 

Oresundstag foto Johan Wessman

Da ID-kontrollerne blev indført, styrtdykkede antallet af Øresundspendlere, som kørte med toget til arbejde. Men siden da er mange af dem vendt tilbage, viser nye tal fra Skånetrafiken og DSB. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Da ID-kontrollerne blev indført, styrtdykkede antallet af Øresundspendlere, som kørte med toget til arbejde. Men siden da er mange af dem vendt tilbage, viser nye tal fra Skånetrafiken og DSB.

I årets første kvartal gik Skånetrafikens salg af periodekort ned med fire procent sammenlignet med samme periode i fjor. Ser man udelukkende på årets to første måneder, var nedgangen otte procent, hvilket betyder at forskellen sammenlignet med i fjor er mindsket i takt med forårets komme.

Det samme mønster går igen i antallet af rejsende: i månederne januar-februar var rejsenedgangen tolv procent sammenlignet med de to første måneder af 2015. Medregnes marts og halvdelen af april er mindskningen reduceret til elleve procent.

”Vi oplevede en kraftig nedgang i januar, så blev det lidt bedre i februar og yderligere lidt bedre i marts”, siger Skånetrafikens salgschef Camilla Bunke til News Øresund.

Hun antager, at mange pendlere, som har forsøgt sig med andre transportformer er vendt tilbage til togene.

”Måske har man et arbejde, hvor man ikke behøver at rejse hver dag på sit pendlerkort, for vi ser jo trods alt at rejsemængden er gået ned”, siger hun.

Salget af enkeltbilletter er derimod ikke påvirket særligt meget af at ID- og grænsekontrol er indført, oplyser hun.

”Vi kan fastslå at der er et ganske godt salg af enkeltbilletter, her ser vi ikke et lige så stort tab. Det er ved periodekortene vi ser en nedgang, hvor pendlere måske deler en bil eller selv tager bilen i stedet”, siger hun.

I løbet af første kvartal i år steg trafikken over Øresundsbron ganske rigtigt med 4,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser statistik fra Øresundsbro Konsortiet. Stigningen er dog til dels påvirket af at påsken faldt i marts i år, men i april i fjor.

News Øresund – Anna Palmehag

Fakta:

– Baseret på at rejsemængden gik op i efteråret havde Skånetrafiken i stedet for en mindskning i antallet af rejser regnet med at antallet skulle stige med i gennemsnit fem procent i 2016.

– Skånetrafikens oplysninger kommer fra DSB og er baseret på målinger ved ID-kontrollerne.

– DSB’s egne pressetjeneste oplyser dog, at nedgangen i rejser er 20 procent, inkl. den tabte rejseopgang. Pressetjenesten henviser til de oplysninger som DSB indleverede i begyndelsen af marts, og News Øresund har ikke fået svar på, hvorfor oplysningerne ikke stemmer overens.

Fodnote: Tallene for trafikken over Øresundsbron er justerede på grund af at februar i år har 29 dage som følge af at det er skudår.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.