Følg os på

Infrastruktur

Politikere vil lukke Sveriges tredjestørste lufthavn

Publiseret

 

sturup

Malmö Aviation har flere daglige flyafgange til Stockholms city-lufthavn. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Stockholms nye politiske ledelse vil lukke Bromma lufthavn. City-lufthavnen er landets tredjestørste og bruges primært til indenrigsrejser. Udmeldingen møder kritik i Skåne.

– Det er en beslutning, der skal tages i den svenske rigsdag, for det er et nationalt anliggende. Bromma er et omdrejningspunkt for hele vores virksomhed, og en lukning vil være katastrofal for passagererne, siger Anders Engzell, kommunikationsmedarbejder ved flyselskabet Malmö Aviation til News Øresund.

Efter valget styres Stockholm af en koalition mellem Socialdemokratiet og Miljøpartiet. De har meddelt, at de vil lukke Bromma lufthavn i 2022. Området skal i stedet bruges til nye boliger.

Udmeldingen har mødt kritik fra erhvervslivet, der mener, at lufthavnen spiller en vigtig rolle, ikke mindst for forretningsforbindelserne mellem Stockholm og resten af landet. En tredjedel af alle indenrigsrejser passerer Stockholms city-lufthavn.

Kullaflyg i Ängelholm har otte afgange om dagen til Bromma, og selskabet befærder også ruten Halmstad–Stockholm.

– Vi har 280 000 passagerer om året. Cirka 75 procent af dem er forretningsrejsende. Bromma lufthavn er helt klart vigtig for det lokale erhvervsliv, siger Torbjörn Gregorioff, chef for Kullaflyg til News Øresund.

Stockholms største lufthavn, Arlanda, har som mål at blive størst i Norden. Der er planer om en udbygning af lufthavnen, men hverken Malmö Aviation eller Kullaflyg ser det i dag som en mulig løsning at flytte afgangene til Arlanda.

– Det er et hypotetisk spørgsmål, men som det ser ud i dag må jeg svare nej. Der er ikke plads nok i Arlanda til landets tolv regionale flyselskaber, siger Torbjörn Gregorioff. (News Øresund – Emilia Søelund)

Antal flypassagerer

Københavns lufthavn
Januar–september 2014
Totalt: 18,4 millioner passagerer
heraf: 17,0 millioner udenrigspassagerer

Arlanda
Januar–september 2014
Totalt: 17,1 millioner passagerer
heraf: 13,3 millioner udenrigspassagerer

Bromma
Januar–september 2014
Totalt: 1,7 millioner passagerer
heraf:: 188.269 udenrigspassagerer

Stockholm totalt (Bromma+Arlanda)
Januar–september 2014
Totalt: 18,8 millioner passagerer
heraf: 13,5 millioner udenrigspassagerer

Kilde: Copenhagen Airport, Swedavia.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.