17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on marts 21st, 2019 | by Emil Persson

0

Priserne falder på skånske fritidshuse

2019-03-21:

Foto: Sofie Paisley

Siden 2014 er priserne på fritidshuse i Sverige steget med over 17 procent, men i Skåne går udviklingen i den modsatte retning. Et gennemsnitligt fritidshus er de seneste fem år blevet 9 procent billigere i Skåne, rapporterer TT.

I 19 av 21 svenske län er priserne på et gennemsnitligt fritidshus steget siden 2014, men i Skåne og Jönköpings län er der i stedet en negativ prisudvikling. Et gennemsnitligt fritidshus i Skåne kostede godt 1,5 millioner SEK i 2014, men prisen er nu faldet til 1,4 millioner SEK. Priserne er steget mest på Gotland, i Jämtland og Västerbotten:
– Generelt set er det de klassiske områder såsom i fjeldet eller ved havet, hvor priserne er steget mest, siger Johan Engström, adm. direktør for Fastighetsbyrån, til TT.

Det er ikke alle skånske kommuner som oplever fald i prisen på fritidshuse. Af de elve kommuner i länet som er med i undersøgelsen ser Sjöbo, Hässleholm og Simrishamn prisstigninger på over 40 procent, og modsat er priserne faldet mest i Klippan. I den nordvestskånske kommunen et gennemsnitligt fritidshus blevet 29 procent billigere siden 2014. (News Øresund).


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑