Følg os på

Life Science

QPharma planlægger igen at bygge ny fabrik

Publiseret

 

QPharma planlægger at opføre en ny fabrik på op til 7000 m2, som muligvis skal ligge i Malmø. Foto: News Øresund

En af Malmøs største life science-virksomheder, QPharma, fortsætter fremgangen og behøver mere produktionskapacitet. Adgangen til den rette arbejdskraft bliver vigtig for, om en ny fabrik skal ligge i Malmø eller i udlandet, nævner selskabets adm. direktør Kenneth Stokholm.

Allerede et års tid efter at QPharmas nye fabriksudbygning i Malmø stod færdig har kontraktproduktionsvirksomheden nye planer om at opføre endnu en fabrik for at følge med kundernes efterspørgsel og skabe højere leveringssikkerhed.

Det fortæller Kenneth Stokholm, som er adm. direktør i QPharma, som er en af de største life science-virksomheder i Malmø og beskæftiger 250 medarbejdere.

En kommende fabriksbygning på op til 7000 m2 skal være i drift om to år og beslutningen om, hvor den skal ligge, skal ske inden for et år. Udbygningen sker for at skabe nok produktionskapacitet til to nye produkter, som forebygger HIV og uønsket graviditet.

Det er dog endnu usikkert, om QPharma vil fortsætte udbygningen i Malmø, i et andet land eller overtage en eksisterende fabrik. Flere muligheder er i spil, nævner Kenneth Stokholm, men kan ikke sige, hvor stor sandsynligheden er for, at valget falder på Malmø.

– Vi skal fremfor alt kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft og få en bygge- og produktionstilladelse for at øge produktionen i Malmø, siger han og tilføjer, at der i de seneste år er blevet vanskeligere at rekruttere visse specialistkompetencer såsom polymerteknologi i Skåne.

– Hvis vi ikke kan få hele eller det delvise kompetencebehov dækket, så vi selv kan uddanne dem, så vil vi nok foretrække at placere os et sted, hvor chancen er større for at få de rigtige personer, siger Kenneth Stokholm.

Ifølge en ny rapport fra Øresundsinstituttet om branchen i Skåne er QPharma den virksomhed i Malmø, som de seneste fem år har haft den største vækst målt på antal nye medarbejder, hvorefter andre kontraktproducenter såsom Rechon Life Science og PolyPeptide Laboratories følger trop.

Kenneth Stokholm forventer, at de næste år bliver ca. 300 ansatte i Malmø, og skal anlægningen i Malmø igen bygges ud, vil de på sigt blive endnu flere.

QPharma har andre anlægninger i Holland og Moldova og ejes via en stiftelse af Frederik Paulsen Jr., der er bestyrelsesformand og via en anden stiftelse ejer Ferring Pharmaceuticals. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.