Følg os på

Life Science

QPharma planlægger igen at bygge ny fabrik

Publiseret

 

QPharma planlægger at opføre en ny fabrik på op til 7000 m2, som muligvis skal ligge i Malmø. Foto: News Øresund

En af Malmøs største life science-virksomheder QPharma fortsætter fremgangen og behøver mere produktionskapacitet. Adgangen til den rette arbejdskraft bliver vigtig for, om en ny fabrik skal ligge i Malmø eller i udlandet, nævner selskabets adm. direktør Kenneth Stokholm.

Allerede et års tid efter at QPharmas nye fabriksudbygning i Malmø stod færdig har kontraktproduktionsvirksomheden nye planer om at opføre endnu en fabrik for at følge med kundernes efterspørgsel og skabe højere leveringssikkerhed.

Det fortæller Kenneth Stokholm, som er adm. direktør i QPharma, som er en af de største life science-virksomheder i Malmø og beskæftiger 250 medarbejdere.

En kommende fabriksbygning på op til 7000 m2 skal være i drift om to år og beslutningen om, hvor den skal ligge, skal ske inden for et år. Udbygningen sker for at skabe nok produktionskapacitet til to nye produkter, som forebygger HIV og uønsket graviditet.

Det er dog endnu usikkert, om QPharma vil fortsætte udbygningen i Malmø, i et andet land eller overtage en eksisterende fabrik. Flere muligheder er i spil, nævner Kenneth Stokholm, men kan ikke sige, hvor stor sandsynligheden er for, at valget falder på Malmø.

– Vi skal fremfor alt kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft og få en bygge- og produktionstilladelse for at øge produktionen i Malmø, siger han og tilføjer, at der i de seneste år er blevet vanskeligere at rekruttere visse specialistkompetencer såsom polymerteknologi i Skåne.

– Hvis vi ikke kan få hele eller det delvise kompetencebehov dækket, så vi selv kan uddanne dem, så vil vi nok foretrække at placere os et sted, hvor chancen er større for at få de rigtige personer, siger Kenneth Stokholm.

Ifølge en ny rapport fra Øresundsinstituttet om branchen i Skåne er QPharma den virksomhed i Malmø, som de seneste fem år har haft den største vækst målt på antal nye medarbejder, hvorefter andre kontraktproducenter såsom Rechon Life Science og PolyPeptide Laboratories følger trop.

Kenneth Stokholm forventer, at de næste år bliver ca. 300 ansatte i Malmø, og skal anlægningen i Malmø igen bygges ud, vil de på sigt blive endnu flere.

QPharma har andre anlægninger i Holland og Moldova og ejes via en stiftelse af Frederik Paulsen Jr., der er bestyrelsesformand og via en anden stiftelse ejer Ferring Pharmaceuticals. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

E-postadress

Aktuelle nyheder

Samfund08. april 2021

16.000 mennesker blev afvist ved den svenske grænse under et 99-dages indrejseforbud

Under det særlige indrejseforbud fra Danmark, der galdt mellem midnat den 22. december 2020 og til 30. marts, blev lidt...

Ejendomme08. april 2021

Svenske Wihlborgs har købt en ejendom i Ballerup

Det svenske ejendomsselskab Wihlborgs seneste danske erhvervelse er en industri- og lagerejendom på 10.200 kvm i Ballerup uden for København....

Samfund08. april 2021

Fire pendlende ishockeyspillere fra Skåne kører sammen til danske Rungsted

Hockeyspillerene Mattias Persson, Marcus Olsson, Nichlas Hardt og Christopher Nihlstorp, der bor i Malmø-området, pendler i en fælles bil til...

Life Science08. april 2021

Overvægt af udenlandske life science-investeringer i Danmark i 2020

Life science-branchen stod for en større andel af udenlandske investeringer i Danmark i 2020 sammenlignet med 2019. Særligt biotek-delbranchen træk...

Politik08. april 2021

Nye nationale retningslinjer for den regionale udviklingspolitik i Sverige

Den svenske regering har præsenteret en ny national strategi for bæredygtig regional udvikling. Strategien skal møde tre overordnet udfordringer: miljø...

Interviews08. april 2021

Novo Nordisk i Malmø ønsker mere samarbejde med det svenske sundhedsvæsen og savner en større base for rekruttering

Nordens største lægemiddelvirksomhed Novo Nordisk med hovedkontor i Bagsværd uden for København er aktive i Malmø på flere måder. Dels...

Sverige01. april 2021

Restriktioner for butikker og restauranter i Sverige forlænges

Smittespredningen af ​​coronavirus er så høj i Sverige, at der ikke kan lempes på de nuværende restriktioner, meddelte regeringen og...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.