21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on januar 23rd, 2019 | by Sofie Paisley

0

Regeringen vil udbygge togstationen ved Københavns Lufthavn – nye perroner skal bygges under metrostationen

2019-01-23:

Flere togpassagerer på tværs af Øresund og flere flypassagerer til Københavns Lufthavn betyder, at stationen i lufthavnen skal udvides. Foto: News Øresund

Kapaciteten række ikke til fremtidens togforbindelse til og fra Københavns Lufthavn. Derfor planlægger regeringen en udvidelse af stationen i lufthavnen fra to til fire platforme og at bygge et nyt parkeringshus med mere end 2.000 parkeringspladser. Investeringen anslås at koste 2,5 mia. kr. og skal finansieres af indtægterne fra p-huset. Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Københavns Lufthavn investerer i øjeblikket 20 mia. kr. I en kapacitetsudvidelse, så lufthavnen vil kunne klare en stigning fra 30 mio. til 40 mio. årlige passagerer. Samtidig fortsætter togtrafikken over Øresundsbroen med at stige. Alt i alt betyder det, at den nuværende kapacitet på togstationen ved lufthavnen ikke rækker.

Planen er at bruge godstogssporet, der kører udenom lufthavnen, og at bygge en ny station under metrostationen. Dermed skabes to nye passagerperroner parallelt med den nuværende station.

Når den nye station er klar, ændres trafikken så til, at tog i en retning stopper ved den nuværende station, mens togene i den anden retning stopper ved den nye station, under metroen. Prisen på projektet anslås til 2,5 mia. kr. og det forventes færdiggjort inden 2025 og skal desuden indeholde et nyt parkeringshus med over 2.000 pladser. Indtægterne fra udlejning af det nye parkeringshus forventes at finansiere stationen. Udvidelsen af ​​stationen er en del af den kommende investering i hovedstaden. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑