26 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on september 28th, 2018 | by Mandus Orarback

0

Region Halland ansøger om medlemskab af Greater Copenhagen

2018-09-28:

Grafik: News Øresund

Onsdag stod det klart at samtlige kommuner i Halland stiller sig bag en regional ansøgning om medlemskap af Greater Copenhagen and Skåne Committee. Regionstyrelsen skal tage den formelle beslutning i spørgsmålet den 10. oktober.

Region Halland nærmer sig en ansøgning om medlemskab af Greater Copenhagen and Skåne Committee efter at samtlige kommuner i regionen nu har sagt ja. Nu mangler kun en formel beslutning, som ventes at blive taget på næste regionstyrelsesmøde den 10. oktober.

– Ansøgningen afspejler vores syn på regional udvikling. Vi er afhængige af en større geografi ud over regionens grænser for at tage vare på det udviklingspotentiale som er i Halland og Vestsverige, siger Dag Hultefors (M), formand for regionstyrelsens tilvækstudvalg i Region Halland, til News Øresund.

Et tidligere skridt i den retning blev taget i starten af året. Den 1. januar gik Region Halland med i STRING, et andet grænseoverskridende politisk samarbejde, som strækker sig fra Hamburg i Tyskland og hele vejen op til Norge. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑