26 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on november 23rd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Region Halland bliver medlem i omdøbt Greater Copenhagen

2018-11-23:

Greater Copenhagen begyndte fredagens topmøde i Ringsted med fællessang på dansk og svensk. Fra venstre: Katrin Stjernfeldt Jammeh (borgmester i Malmø Kommune), Henrik Fritzon (regionsrådsmedlem Region Skåne), Frank Jensen (overborgmester i Københavns Kommune samt kommende formand i Greater Copenhagen Committee) og Heino Knudsen (regionsrådsformand i Region Sjælland samt afgående formand i Greater Copenhagen Committee). Foto: News Øresund

RINGSTED. Ved et bestyrelsesmøde i Ringsted fredag besluttede det dansk-svenske politiske samarbejde Greater Copenhagen & Skåne Committee at udvide medlemskredsen med Region Halland og de seks kommuner i regionen. Samtidig ændres samarbejdets navn til Greater Copenhagen Committee. Ved bestyrelsesmødet blev Københavns overborgmester Frank Jensen (S) desuden udnævnt som ny formand for samarbejdet i 2019.

Beslutningen om at lade Region Halland indtræde i Greater Copenhagen-samarbejdet blev truffet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i forbindelse med samarbejdets årlige topmøde i Sørup Herregaard i Ringsted. Inden Hallands medlemskab formelt bliver godkendt, skal Greater Copenhagens bestyrelses godkende ansøgningen en til gang ved et ordinært møde i december.

– Som ny formand for Greater Copenhagen glæder jeg mig til at byde Region Halland velkommen og styrke samarbejdet yderligere. Vi skal øge det internationale kendskab til Greater Copenhagen, så vi bliver endnu bedre til at tiltrække udenlandske investeringer og talenter. Og så skal der sættes yderligere skub i integrationen af arbejdsmarkedet og flere investeringer i infrastruktur i regionen, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i en kommentar.

Når det gælder Greater Copenhagen-samarbejdets organisering i forhold til den nye danske erhvervsfremmelov, som forventes at blive besluttet i løbet af december, betegner Frank Jensen 2019 som et overgangsår.

I forbindelse med det udvidede medlemskab kommer Greater Copenhagens sekretariat ved Nørregade i København at blive udvidet.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑