21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on november 22nd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Region Hovedstaden får ny direktør

2018-11-22:

Svend Særkjær. Pressefoto: Kommunikation, Aalborg Universitetshospital

Greater Copenhagen-medlemmet Region Hovedstaden får Svend Særkjær som ny regionsdirektør, der kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Nordjylland. Han erstatter Hjalte Aaberg umiddelbart efter årsskiftet.

Den 50-årige Svend Særkjær tiltræder stillingen som ny regionsdirektør for Region Hovedstaden med en hel del erfaring om offentlig forvaltning. Siden 1994 har han nemlig bestridt forskellige stillinger indenfor de danske ministerier. Siden 2015 har han været regionsdirektør for Region Nordjylland, og denne indsigt i det offentlige gør ham til en oplagt kandidat til jobbet, mener Region Hovedstadens regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

–  Svend Særkjær kender sundhedsvæsnet rigtigt godt, og han forstår om nogen regionernes arbejde. Han vil være med til at udvikle organisationen fra første dag og hjælpe med til at skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen, siger hun i en pressemeddelelse.

Selv glæder Svend Særkjær sig også til at tiltræde stillingen, hvor han i første omgang vil lære de relevante aktører i arbejdet at kende:

– Jeg har ikke en færdig slagplan med under armen, for jeg vil lægge vægt på først at tale med dem, der har noget på hjerte, det være sig klinikere, ledere, organisationer, kommuner, politikere eller andre. Jeg er overbevist om, at det vil skabe resultater til gavn for patienterne og borgerne, hvis vi kan reducere afstanden og øge samklangen mellem medarbejdere, ledere og politikere, siger Svend Særkjær i pressemeddelelsen.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑