21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on januar 30th, 2019 | by Sofie Paisley

0

Region Skånes formand om forslaget om at afskaffe de danske regioner: “et slag mod samarbejdet over Øresund”

2019-01-30:

Region Skånes regionrådsformand advarer om at en nedlægning af de folkevalgte danske regioner kommer til at få negativ indflydelse på samarbejdet over Øresund indenfor Greater Copenhagen Committee. Foto: News Øresund

Hvis den danske regering gennemfører forslaget i Sundhedsreformen og afvikler de folkevalgte regioner, vil det være et hårdt slag for samarbejdet på tværs af Sundet. Det mener Region Skånes regionrådsformand Carl Johan Sonesson (M), der i en pressemeddelelse påpeger, at Region Hovedstaden og Region Sjælland er vigtige partnere for Region Skåne i Greater Copenhagen Committee.

Den dansk-svenske politiske samarbejdsorganisation Greater Copenhagen Commiteee voksede ved årsskiftet til at omfatte Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Skåne og Region Halland samt de 85 kommuner, der er omfattet af regionerne. Carl Johan Sonesson bestyrelsesmedlem i Greater Copenhagen Committee og peger på at samarbejdet over Øresund svækkes, hvis de danske folkevalgte regioner afskaffes i forbindelse med den reformen som den danske regering præsenterede for nyligt. Han påpeger, at der er meget at vinde indenfor sundhedsvæsenet i samarbejdet mellem de danske og sydsvenske regioner.

– Regeringerne i de to lande overser alt for ofte de grænseoverskridende regioner og deres betydning. Vi kan se, hvordan vi man håndterede spørgsmålet om grænsekontrol ved Øresundsbroen – hvilket kunne have været gjort på en meget smidigere måde.
– Sammen skaber Skåne og Sjælland for eksempel tilstrækkelig underlag flere højtspecialiserede dele af plejen. Men vi kan også drage fælles fordele ved f.ek.s. store ulykker og epidemier. Sådan et sundhedssamarbejde kan også blive vanskeligere, hvis de danske hospitaler bliver underlagt den danske regering, skriver Carl Johan Sonesson i en kommentar. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑