Følg os på

Sverige

Regionen: Her er de største udfordringer for Skåne

Publiseret

 

skånskaflaggan

Skånes rød-gule flag er regionens stolthed. Derimod er man ikke tilfreds med beskæftigelse og skolegang i regionen. Region Skåne rapporterer om landets laveste beskæftigelsesgrad og efterlyser flere elever, der gennemfører grundskolen og gymnasiet. Foto: Flickr – Greger Ravik ( CC BY 2.0 )

Mange nye virksomheder, en voksende befolkning og flere turister. Det er de positive dele af Skånes udvikling de seneste år ifølge en rapport fra Region Skåne. Men der mangler ikke udfordringer – de største er den lave beskæftigelse og de dårlige resultater i skolen.

Skåne har den laveste beskæftigelsesgrad – andelen beskæftigede i forhold til befolkningen – i hele landet, og mange står udenfor arbejdsmarkedet. Det konstaterer Region Skåne i sin årlige statistikrapport, som bygger på tal fra årene 2012 og 2013.

I 2012 lå beskæftigelsesgraden i Skåne på 74,5 procent, hvilket kan sammenlignes med landsgennemsnittet på 78,1 procent.

Andelen som arbejder varierer dog kraftigt mellem Skånes fire delregionen. Den laveste beskæftigelsesgrad er 73,2 procent for det sydvestlige Skåne med Malmø og Lund, mens det sydøstlige Skåne, med 79,6 procent, har den højeste.

Når det gælder uddannelse, er Skånes udfordringer dels at få flere egnede til gymnasiet og dels at få dem, der er kommet ind på gymnasiet til at gennemføre deres uddannelser. Skåne ligger nemlig under landsgennemsnittet, både når det gælder andelen, som er egnet til gymnasiet og andelen, der gennemfører sin gymnasieuddannelse.

Lyspunktet i regionens udvikling er de nye virksomheder. I 2013 havde Skåne med 12,4 nye virksomheder pr. 1.000 indbyggere den næsthøjeste frekvens af nye virksomheder, efter Stockholm.

Et andet lyspunkt er, at flere vælger at være turist i Skåne. I 2013 steg omsætningen i turisterhvervet med fire procent sammenlignet med 2013, hvilket svarer til 280 millioner danske kroner. Antal hotelovernatninger steg med godt 100.000.

Samtidig fortsætter Skånes befolkning at vokse. Mellem 2012 og 2013 steg den med næsten 11.000 personer, hvilket svarer til 0,87 procent.

”Det er meget positivt, at så mange mennesker får lyst til at både bo og besøge Skåne. Iværksætteriet er højt, men nu må hele regionen fokusere på at øge beskæftigelsen og at øge antallet, som gennemfører grundskolen,” siger Mikael Stamming, Udviklingsdirektør på Region Skåne, i en pressemeddelelse. (News Øresund)

Læs mere: Skåne halter bagefter

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Samfund09. juni 2023

“Malmøs udfordringer er ikke enestående, men kræver en bred palet af tiltag”

54 forslag til initiativer præsenteres i den endelige rapport fra Malmøs vækstkommission. Det er ikke en løsning, der med et...

Arbejdsmarked09. juni 2023

Formidlingscenter med fokus på danske arbejdspladser blandt anbefalingerne fra Malmö Tillväxtkommission

Man kan med fordel lette pendlingen til København, grænsehindringer bør fjernes, og Malmø Kommune bør overveje at åbne et formidlingscenter...

Politik09. juni 2023

Det svenske regeringsgrundlag haler ind i ny meningsmåling

Støtten til oppositionspartierne i Riksdagen er stadig større end til de partier, der udgør grundlaget for regeringen. Men føringen er...

Arbejdsmarked09. juni 2023

14 danske arbejdspladser beskæftigede mere end 100 Øresundspendlere sidste år

Næsten halvdelen af alle Øresundspendlere, som bor i Sverige og arbejder i Danmark, har job i Københavns Kommune, efterfulgt af...

Politik09. juni 2023

Danmarks største demokratifestival – Folkemødet på Bornholm finder sted torsdag den 15. -17. juni

Med over 2.800 events fordelt på 200 scener på tre dage er der lagt op til et informationsmarathon med alt...

Samfund08. juni 2023

Malmø kåret til Sveriges bedste bymidte

Malmø modtog prisen som Årets Stadskärna på Svenska Stadskärnors årskongres i Helsingborg den 31. maj. “Kultur spiller en stor rolle,...

Turisme/kultur06. juni 2023

Væksten aftager for Skånes turistindustri efter stærk genopretning

I løbet af årets første fire måneder registrerede Skånes hoteller, vandrerhjem, feriebyer og campingpladser i alt 1,42 millioner turistovernatninger ifølge...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.