Følg os på

Sverige

Regionen: Her er de største udfordringer for Skåne

Publiseret

 

skånskaflaggan

Skånes rød-gule flag er regionens stolthed. Derimod er man ikke tilfreds med beskæftigelse og skolegang i regionen. Region Skåne rapporterer om landets laveste beskæftigelsesgrad og efterlyser flere elever, der gennemfører grundskolen og gymnasiet. Foto: Flickr – Greger Ravik ( CC BY 2.0 )

Mange nye virksomheder, en voksende befolkning og flere turister. Det er de positive dele af Skånes udvikling de seneste år ifølge en rapport fra Region Skåne. Men der mangler ikke udfordringer – de største er den lave beskæftigelse og de dårlige resultater i skolen.

Skåne har den laveste beskæftigelsesgrad – andelen beskæftigede i forhold til befolkningen – i hele landet, og mange står udenfor arbejdsmarkedet. Det konstaterer Region Skåne i sin årlige statistikrapport, som bygger på tal fra årene 2012 og 2013.

I 2012 lå beskæftigelsesgraden i Skåne på 74,5 procent, hvilket kan sammenlignes med landsgennemsnittet på 78,1 procent.

Andelen som arbejder varierer dog kraftigt mellem Skånes fire delregionen. Den laveste beskæftigelsesgrad er 73,2 procent for det sydvestlige Skåne med Malmø og Lund, mens det sydøstlige Skåne, med 79,6 procent, har den højeste.

Når det gælder uddannelse, er Skånes udfordringer dels at få flere egnede til gymnasiet og dels at få dem, der er kommet ind på gymnasiet til at gennemføre deres uddannelser. Skåne ligger nemlig under landsgennemsnittet, både når det gælder andelen, som er egnet til gymnasiet og andelen, der gennemfører sin gymnasieuddannelse.

Lyspunktet i regionens udvikling er de nye virksomheder. I 2013 havde Skåne med 12,4 nye virksomheder pr. 1.000 indbyggere den næsthøjeste frekvens af nye virksomheder, efter Stockholm.

Et andet lyspunkt er, at flere vælger at være turist i Skåne. I 2013 steg omsætningen i turisterhvervet med fire procent sammenlignet med 2013, hvilket svarer til 280 millioner danske kroner. Antal hotelovernatninger steg med godt 100.000.

Samtidig fortsætter Skånes befolkning at vokse. Mellem 2012 og 2013 steg den med næsten 11.000 personer, hvilket svarer til 0,87 procent.

”Det er meget positivt, at så mange mennesker får lyst til at både bo og besøge Skåne. Iværksætteriet er højt, men nu må hele regionen fokusere på at øge beskæftigelsen og at øge antallet, som gennemfører grundskolen,” siger Mikael Stamming, Udviklingsdirektør på Region Skåne, i en pressemeddelelse. (News Øresund)

Læs mere: Skåne halter bagefter

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.