21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on februar 26th, 2019 | by Emil Persson

0

Rekordmange kinesiske studerende i Stockholm

2019-02-26:

Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) Foto: Jann Lipka

Kina har overhalet Tyskland og Finland, og kinesere er nu den største gruppe blandt de internationale studerende der læser i Stockholm. Størstedelen af de kinesiske studerende læser på Kungliga Tekniska Högskolan, viser ny rapport fra Stockholms Akademiska Forum.

Antallet af internationale studerende er steget med 20 procent i Stockholm de seneste tre åren, og størst vækst er blandt de kinesiske studerende. Totalt var der 9.750 internationale studerende i Stockholm i studieåret 2017/2018, hvoraf 826 kom fra Kina. De fleste af disse studerer på KTH, en udvikling der bygger på en aktiv indsats, ifølge KTH’s rektor Sigbritt Karlsson.

– Det er ikke tilfældigt. Vi har brugt næsten 20 år på at skabe dybe samarbejder med landets førende universiteter og vores egne studerende er meget interesserede i Kina, fortæller Sigbritt Karlsson til Stockholms Akademiska Forum.

Det er også andre forklaringer bag stigningen i kinesiske studerende på KTH. En rapport fra Australian Strategic Policy Institute viser at det kinesiske militær systematisk arbejder med at udplacere studerende på tekniske højskoler. Det er dog ikke noget som rektoren for KTH er urolig for.

– Vi vil helst ikke særbehandle nogen grupper af studerende, når det gælder den slags sager, men vi følger naturligvis også rapporteringen omkring dette. Desuden plejer vi at have regelmæssige afstemninger med Säpo, så jeg føler mig tryg, fortæller Sigbritt Karlsson til Ekot.

(News Øresund)


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑