21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on maj 9th, 2019 | by Emil Persson

0

Rekordmange lejelejligheder i Danmark – med høj leje

2019-05-09:

Der er nu næsten 1,2 millioner udlejningslejligheder i Danmark, men udlejerne finder det stadig vanskeligere at finde lejere. Foto: News Øresund

Antallet af lejeboliger i Danmark er steget fra 978.000 i 2010 til knap 1,2 millioner i 2018. Samtidig tales der om, at de ledige lejligheder ikke svarer til efterspørgslen. “For os at se er det helt store problem lige nu, at der mangler lejeboliger, der matcher kundernes behov, og det er altså ikke store prangende lejligheder på 140 kvadratmeter til 17.000 eller 20.000 kroner om måneden, som vi ser det i København”, siger Anders Hyldborg fra Boligportal.dk til Politiken.

Mens antallet af danske ejerboliger i de seneste år har ligget på omkring 1,3 millioner, er lejelejlighederne steget i antal. Der er nu næsten 1,2 millioner udlejningslejligheder i Danmark, men udlejerne finder det stadig vanskeligere at finde lejere. I løbet af de sidste fire år er liggetiden på boligportal.dk steget fra 21 til 50 dage i København. I København er mange af de ledige lejligheder store, og lejen ofte på mellem 14.000 og 20.000 kr. Det har gjort at flere at flere af udlejerne skriver i udlejningsannoncerne at lejlighederne er egnede til kollektiv beboelse.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), åbnede i februar for at lette kravet om, at nye lejligheder skal være mindst 95 kvadratmeter, hvilket boligminister Ole Birk Olesen (LA) hilser velkommen.
– Det er sikkert både hyggeligt og rart, at enlige og studerende kan dele de dyre lejligheder, men mon ikke mange af dem gerne ville have deres egen bolig, hvis det var muligt, siger Ole Birk Olesen till Politiken. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑