23 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on november 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Riksdagen skal stemme om Ulf Kristersson som statsminister

2018-11-05:

Sveriges Riksdag skal mandag d. 12. november stemme om Ulf Kristersson (M) som ny statsminister. Foto: News Øresund

Efter to fejlslåede forsøg på at danne regering af Ulf Kristersson (M) og siddende statsminister Stefan Löfven (S) får Ulf Kristersson chancen igen. Denne gang får han dog ikke lov til at smide håndklædet i ringen, og onsdag d. 14. november skal Riksdagen stemme om ham som ny statsminister.

– De værktøj, jeg har i min værktøjskasse, er snart opbrugt, siger talman Andreas Norlén (M) ifølge SVT, der i løbet af de sidste par uger har forsøgt at danne rammer om en regeringsdannelse – uden held indtil videre.

I stedet for at udpege partiledere til at undersøge muligheder for regeringsdannelse – de såkaldte sonderingsuppdrag – vælger talmannen nu at stable en statsministerafstemning på benene med Ulf Kristersson som kandidat.

Der har været god dialog mellem partierne i denne uge, hvilket er katalysatoren for at igangsætte en statsministerafstemning, siger Andreas Norlén ifølge SVT.

Både Ulf Kristersson og Stefan Löfven har haft sonderingsuppdraget, hvortil de begge så sig nødsaget til at smide håndklædet i ringen uden at tage deres forslag til regeringsdannelse til afstemning i Riksdagen.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑