Følg os på

Danmark

Saniona har investor-succes i Sverige

Publiseret

 

Köpenhamn 140214 Jørgen Drejer. Foto: André de Loisted

Sanionas adm. direktør Jørgen Drejer. Foto: Saniona

Danske medico-selskab har succes med at skaffe finansiering på alternativ aktiehandelsplads i Sverige. Investorer bød seks gange så meget kapital som Saniona havde efterlyst.

Lægemiddelselskabet Saniona i Ballerup høstede overvældende succes, da selskabet i marts tog på road show hos de mindre svenske investorer for at bede om kapital til især præklinisk undersøgelser af to mulige lægemidler til behandling af smerter og tarmsygdomme.
Lysten til at investere overgik langt Saniona kapitalbehov. I alt 17 millioner svenske kronor (14,6 MDKK) havde selskabet bedt om til en notering på den alternative handelsplads Aktietorget. Da tegningsrunden sluttede, var de udbudte aktier overtegnet mere end seks gange over det ønskede og aktiekøberne havde budt hele 113 millioner kronor (97,1 MDKK). I alt 770 nye aktionærer har fået lov at købe aktier i det danske selskab med 14 ansatte.

”Mange svenske investorer syntes, at det er mere spændende at sætte pengene i små virksomheder, hvor de kan komme tættere på, og investeringen kan blive til noget stort,” siger Jørgen Drejer, administrerende direktør i Saniona.
Jagten på svensk kapital skyldes en svag dansk kultur blandt småinvestorer, mener han. Kun få selskaber er noteret på danske alternative handelspladser med færre og friere regler end den større børs til mere etablerede selskaber. Sammenlignet med Sverige er handlen med småaktier i Danmark beskeden og den indbyrdes interesse for at informere og diskutere aktierne er tilsvarende lille.
Mere end 200 svenske selskaber er noteret og handlet på alternative markedspladser som First North og Aktietorget. I Danmark er kun 14 selskaber noteret på handelspladsen First North under Nasdaq OMX København.
Et større og mere dynamisk aktiemiljø for småsparere styrket af et netværk af rådgivere og analytikere med viden om små selskaber vil stimulere både virksomheder og samfundsøkonomien, mener han.
”Det vil skabe rigtig meget vækst i Danmark, hvis de danske investorer var som de svenske,” siger Jørgen Drejer. (News Øresund – Peter Mulvany)

Fakta: Saniona
Saniona blev etableret i september 2012 ved udkøb af et lægemiddelsprojekt og en samarbejdsaftale fra den børsnoterede danske bioteknikvirksomhed Neurosearch, som besluttede at nedlægge denne del af virksomheden og fokusere på projekter, som ligger tættere på færdige produkter. Adm. direktør Jørgen Drejer er serieentreprenør og medstifter af Neurosearch. I selskabets bestyrelse findes den erfarne svenske journalist og PR-konsulent Leif Andersson, som har været bosat i Danmark i mere end 20 år.
Saniona har 14 ansatte og forsker og udvikler nye lægemidler, som anvendes til sygdomme i det centrale nervesystem, autoimmune sygdomme og smertebehandling. Selskabet oplyser, at det vil tage flere år inden de vil få udviklet færdige lægemidler.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Samfund19. januar 2022

Sverige dropper igen kravet om covid-test for indrejse

Fra den 21. januar er det ikke længere nødvendigt at have en negativ covid-test for at rejse ind i Sverige....

Life Science19. januar 2022

Den svenske eksport af life science har overhalet personbilindustrien

I 2021 steg eksportværdien af svensk life science til 115 milliarder svenske kroner, hvilket dermed overgår eksporten fra hele den...

Life Science19. januar 2022

Startups på det danske Bio Innovation Institute har rejst over 1 milliard kroner i ekstern kapital

En milepæl er nået for life science-inkubatoren Bio Innovation Institute (BII) i København, da de næsten 80 startups virksomheder tilsammen...

Bæredygtighed18. januar 2022

Første spadestik taget til Lynetteholm – med politikere og aktivister til stede

Første spadestik til anlægningen af Lynetteholm halvøen, der skal anlægges mellem Refshaleøen og Nordhavn i Københavns indsejling, blev taget den...

Erhverv18. januar 2022

Volvo lancerer ny elektrisk lastvognsmodel med længere rækkevidde – vil sælge 50 procent elektriske lastvogne i 2030

Volvo Trucks har et mål om, at 50 procent af alle lastbiler, der sælges globalt, skal være elektriske senest i...

Erhverv18. januar 2022

A.P. Møller vil bygge EU’s største geotermiske energianlæg i Aarhus

Den danske virksomhed Innargi, der er grundlagt af A.P. Møller Fonden, vil opføre et geotermisk energianlæg i Aarhus, der skal...

Ugebrev18. januar 2022

News Øresunds ugebrev uge 2

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 2 Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 2...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.