Følg os på

Danmark

Saniona har investor-succes i Sverige

Publiseret

 

Köpenhamn 140214 Jørgen Drejer. Foto: André de Loisted

Sanionas adm. direktør Jørgen Drejer. Foto: Saniona

Danske medico-selskab har succes med at skaffe finansiering på alternativ aktiehandelsplads i Sverige. Investorer bød seks gange så meget kapital som Saniona havde efterlyst.

Lægemiddelselskabet Saniona i Ballerup høstede overvældende succes, da selskabet i marts tog på road show hos de mindre svenske investorer for at bede om kapital til især præklinisk undersøgelser af to mulige lægemidler til behandling af smerter og tarmsygdomme.
Lysten til at investere overgik langt Saniona kapitalbehov. I alt 17 millioner svenske kronor (14,6 MDKK) havde selskabet bedt om til en notering på den alternative handelsplads Aktietorget. Da tegningsrunden sluttede, var de udbudte aktier overtegnet mere end seks gange over det ønskede og aktiekøberne havde budt hele 113 millioner kronor (97,1 MDKK). I alt 770 nye aktionærer har fået lov at købe aktier i det danske selskab med 14 ansatte.

”Mange svenske investorer syntes, at det er mere spændende at sætte pengene i små virksomheder, hvor de kan komme tættere på, og investeringen kan blive til noget stort,” siger Jørgen Drejer, administrerende direktør i Saniona.
Jagten på svensk kapital skyldes en svag dansk kultur blandt småinvestorer, mener han. Kun få selskaber er noteret på danske alternative handelspladser med færre og friere regler end den større børs til mere etablerede selskaber. Sammenlignet med Sverige er handlen med småaktier i Danmark beskeden og den indbyrdes interesse for at informere og diskutere aktierne er tilsvarende lille.
Mere end 200 svenske selskaber er noteret og handlet på alternative markedspladser som First North og Aktietorget. I Danmark er kun 14 selskaber noteret på handelspladsen First North under Nasdaq OMX København.
Et større og mere dynamisk aktiemiljø for småsparere styrket af et netværk af rådgivere og analytikere med viden om små selskaber vil stimulere både virksomheder og samfundsøkonomien, mener han.
”Det vil skabe rigtig meget vækst i Danmark, hvis de danske investorer var som de svenske,” siger Jørgen Drejer. (News Øresund – Peter Mulvany)

Fakta: Saniona
Saniona blev etableret i september 2012 ved udkøb af et lægemiddelsprojekt og en samarbejdsaftale fra den børsnoterede danske bioteknikvirksomhed Neurosearch, som besluttede at nedlægge denne del af virksomheden og fokusere på projekter, som ligger tættere på færdige produkter. Adm. direktør Jørgen Drejer er serieentreprenør og medstifter af Neurosearch. I selskabets bestyrelse findes den erfarne svenske journalist og PR-konsulent Leif Andersson, som har været bosat i Danmark i mere end 20 år.
Saniona har 14 ansatte og forsker og udvikler nye lægemidler, som anvendes til sygdomme i det centrale nervesystem, autoimmune sygdomme og smertebehandling. Selskabet oplyser, at det vil tage flere år inden de vil få udviklet færdige lægemidler.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.