Følg os på

Life Science

Seks medicinalvirksomheder har vist interesse for vaccineproduktion mod coronavirus i Danmark

Publiseret

 

Statens Serum Institut i København har været i dialog med seks medicinalvirksomheder i forhold til vaccineproduktion mod coronavirus i Danmark. Foto: Statens Serum Institut

På baggrund af regeringens beslutning om at opbygge en vaccineproduktion mod coronavirus i Danmark fra 2022, har seks medicinalvirksomheder i maj talt med Statens Serum Institut om muligheden for at byde ind på opgaven. Samtidig diskuterer nordiske ministre muligheden for samarbejde i Norden om vaccineproduktion.

Seks medicinalvirksomheder har i maj været i dialog med Statens Serum Institut i København om at producere coronavacciner i Danmark.

Det skriver MedWatch på baggrund af en aktindsigt i en markedshøring, som Statens Serum Institut har indledt på opdrag fra den danske regering.

Medicinalvirksomhederne tæller franske Sanofi, amerikanske Janssen, som er en del af Johnson & Johnson-koncernen, samt svensk-britiske AstraZeneca. Alle virksomheder er i forvejen repræsenteret på Sjælland dog uden fabriksanlæg, og virksomhederne er ligeledes repræsenteret i Sverige.

Selskaberne Bavarian Nordic, AGC Biologics og AJ Vaccines har også vist interesse for vaccineproduktion i Danmark og har i modsætning til de tre førstnævnte allerede produktionsfaciliteter på Sjælland.

På et møde onsdag diskuterede Sveriges erhvervsminister Ibrahim Baylan og mister for udenrigshandel og nordiske anliggende Anna Hallberg perspektiverne for et fælles nordisk samarbejde for vaccineproduktion med kollegaer fra Danmark, Finland, Island og Norge.

– Regeringen ser stora möjligheter att genom fördjupat nordiskt samarbete förbättra pandemiberedskapen och samtidigt stärka Norden som en globalt ledande life science-region, säger näringsminister Ibrahim Baylan i en pressemeddelelse.

I april gav Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) udtryk for, at regeringen ønsker en dansk vaccineproduktion mod coronavirus fra 2022, og at vaccinerne gerne skal baseres på den såkaldte mRNA-teknologi. Ud af de seks interesserede medicinalvirksomheder i markedshøringen med Statens Serum Institut, er det kun Sanofis vaccinekandidat, som tidligst står til at blive godkendt i 2022, der baserer sig på denne teknologi.

Brancheaktører i den danske medicinalindustri har tidligere udtrykt skepsis omkring tidsplanen i forhold til at producere vacciner mod coronavirus i Danmark fra 2022.

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2021 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Samfund21. september 2021

Nye undersøgelser viser at byerne fortsat er attraktive på trods af pandemien

Fjernarbejde, tomme kontorer, lukkede barer og aflyste arrangementer har været konsekvenser under coronapandemien, som har ført til bekymring om byernes...

Norden17. september 2021

Grænseboere bekymrer sig mere over ikke at kunne se deres familie – mindre over arbejdsløshed

I de nordiske grænseregioner var der betydeligt flere personer, der følte, at deres muligheder for at bevæge sig over grænsen...

Ugebrev20. september 2021

News Øresunds ugebrev uge 37

Klik her for at læse det danske ugebrev uge 37 Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 37...

Kultur17. september 2021

Sveriges ambassade i København åbner residens for ungt svensk design

Den svenske ambassades residens i København er blevet tømt for møbler i tre dage for at huse den svenske designudstilling...

Sverige17. september 2021

Folkhälsomyndigheten fastholder anbefalinger for uvaccinerede personer

Personer, der stadig ikke er vaccineret, bør ikke gå i teatret, til koncerter eller sportsbegivenheder, og de anbefales at fortsat...

Turisme/kultur17. september 2021

Tivoli afholder svensk krebsegilde på søndag

Som en del af en igangværende mad-, øl- og vinfestival i Tivoli udfordrer forlystelsesparken nu svenskernes krebsgilder ved at afholde...

Turisme/kultur17. september 2021

Efter pandemitider er kulturnætterne tilbage i Malmø, København, Lund og Helsingør

Med lempelsen af restriktionerne på begge sider af sundet er en åbning af kulturlivet lige uden for døren. I Malmø...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.