21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1E xx

Published on maj 2nd, 2019 | by Anna Palmehag

0

Sen påske og dyr dansk krone gav minsket trafik over Øresundsbron i første kvartal

2019-05-02:

Trafikken over Øresundsbron faldt med to procent under første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjord. Foto: News Øresund – Anna Palmehag

Trafikken over Øresundsbron faldt med to procent under første kvartal i år, sammenlignet  med samme periode i fjord. Det skyldtes at både antallet af pendlere og antallet af fritidsrejsende faldt, derimod steg lastbils- og bustrafikken i stedet noget, viser statistik fra Øresundsbro Konsortiet.

At antallet af bilpendlere over broen er faldet, er en trend som kunne ses allerede i 2018. At antallet af fritidsrejsende nu også faldt med 1,5 procent under første kvartal skyldes, ifølge  Øresundsbro Konsortiet, dels at påsken i år faldt i det andet kvartal, og dels at valutakursen har gjort at antallet af svenske rejsende er minsket. Derimod voksede antallet af danske fritidsrejsende i perioden.

– En svækket svensk krone påvirker tydeligt indtægterne og trafikken over broen, især blandt privatkunder i Sverige. Men kronekursen er gavnlig for danske kunder og vi glæder os over at flere BroPass-kunder i Danmark rejser mere for at opleve den svenske side. Gennem vores fordelsklub arbejder vi intensivt for at øge trafikken i begge retninger, siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør for Øresundsbro Konsortiet, i en kommentar.

Antallet af lastbiler steg med tre procent i perioden, hvilket kan have at gøre med at Øresundsbro Konsortiet ved årsskiftet fjernede tillægget for lange lastbiler og indførte sænket pris om natten. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑